Blog

Zo blijft jouw senior huisdier langer fit

Gezond oud worden, willen we dat niet allemaal? Soms is er niet meer dan een kleine aanpassing of slimme tip nodig om het leven van een senior huisdier (nóg) aangenamer te maken.

17 Januari 2018
Nieuw: Total Bite Fresh - speciaal voor overgevoelige honden

Total Bite is hét premium merk exclusief verkrijgbaar bij de Discus winkeliers. Total Bite is de juiste voeding voor uw hond, kat of knaagdier. Het assortiment Total Bite voor uw hond is nu uitgebreid met Total Bite Fresh!

19 December 2017
Veiligheid in het donker

In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat jij en je hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer.

18 December 2017
Zo bereid je je hond of kat voor op vuurwerk

Nog even en dan knallen we alweer het nieuwe jaar in. Oud en nieuw is voor huisdieren vaak een bron van stress. Hoewel je je dier niet kunt uitleggen wat die harde knallen zijn, kun je als baasje je huisdier wel voorbereiden om de dag zo ontspannen mogelijk door te komen. 

18 November 2017
De thuisblijvers

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst.

27 Juli 2017
Vlooien

Wanneer je straks terug komt van je zomervakantie is de kans groot dat niet alleen je huisdier je enthousiast bespringt, maar ook zijn vlooien

24 Juli 2017
Mee op vakantie

Het is natuurlijk erg gezellig als je huisdier mee gaat op vakantie. Om de vakantie tot een succes te maken voor jou en je maatje, is een goede voorbereiding belangrijk. 

24 Juli 2017
Verkoelende tips voor je hond

Met het warme weer trekken we er met zijn allen op uit en natuurlijk gaat jouw maatje overal mee naartoe. Wij geven je een aantal verkoelende tips: 

24 Juli 2017
De beste verzorging voor jouw konijn
Konijnen zijn actieve en slimme dieren die samen met een soortgenoot gehouden moeten worden. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de dieren bij elkaar liggen, samen rondrennen of elkaar wassen. Voor je een konijn gaat aanschaffen, moet je weten waaraan je begint. Veel te vaak worden konijntjes nog als impuls aangekocht of als speeltje voor kinderen. Lees hier een aantal tips over de beste verzorging.
 
12 Mei 2017
Dagje uit met je hond

Veel mensen gaan graag op pad met hun hond, lekker fietsen, wandelen of sporten. Heel erg leuk, maar ook heel erg leerzaam. Zo leert je hond veel verschillende situaties en mensen kennen en kun je samen veel avonturen beleven.

 

12 Mei 2017
Aanschaf kitten
Wanneer je overweegt om een kitten in huis te nemen, neem dan eens eerst een kijkje in het asiel. Hier zitten heel veel kittens met smart op een liefdevol huisje te wachten. Deze kittens zijn gesocialiseerd, gechipt, ontvlooit, ontwormd en ingeënt. 
12 Mei 2017
Welke huisvesting is het beste voor mijn konijn?

De huisvesting van je konijn of knaagdier is erg belangrijk. Wil je dus konijnen of cavia's aanschaffen, kies dan voor een kooi die groot genoeg is. Mocht je al een kooi hebben en twijfel je of deze wel groot genoeg is, dan kun je deze altijd uitbreiden door er een ren aan te koppelen.

19 Maart 2017
Hoe bestrijd je vlooien?

Je verwacht het misschien niet maar onze huisdieren kunnen het hele jaar door vlooien krijgen. Vlooien zijn vervelende kleine parasieten die jeuk kunnen veroorzaken, zowel bij jezelf als bij je huisdier. Sommige huisdieren zijn allergisch voor vlooienbeten. Bij een vlooienallergie ontstaat een huidonsteking en ontzettende jeuk. In sommige gevallen is de jeuk zo erg dat een hotspot kan ontstaan. 

19 Maart 2017
Welk speeltje past bij mijn hond of kat?

Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld met je hond of kat? Spelen is dé manier om de onderlinge band te versterken en de (overtollige) energie van je huisdier kwijt te raken.

19 Maart 2017
Verzorging Konijn

Bij een goede verzorging kunnen konijnen soms wel ouder dan 10 jaar worden. Daarvoor zijn een aantal zaken zeer belangrijk. Konijnen moeten dagelijks gevoerd worden, vers water krijgen en het hok moet regelmatig schoongemaakt worden.

19 Maart 2017
Gebitsverzorging

Vanzelfsprekend is het gebit van de hond erg belangrijk. Ze gebruiken het immers om te eten, te kauwen en om zich te verdedigen. Een goed gebit is erg belangrijk voor de gezondheid van je hond en daarom is het van belang het gebit in een goede conditie te houden.

1 Februari 2017
Krabpalen

Katten staan bekend als echte krabbers. Een kat krabt niet uit kwaadheid, het krabben zorgt voor vernieuwing van nagels en training van haar spieren. Ook reageert  ze hiermee haar spanning af en bakent zij hiermee haar territorium af.

10 Januari 2017
Laden...