Veiligheid in het donker

Veiligheid in het donker

18 Dec 2017

In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat jij en je hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer.


Voor de hond heb je tegenwoordig diverse veiligheidsattributen om hem op afstand goed zichtbaar te maken in schemering en donker.


Zo kun je kiezen voor reflecterende halsbanden of halsbanden met LED-verlichting. Bij halsbanden met LED-verlichting is jouw viervoeter constant zichtbaar. Een LED-ring is een lichtring met permanent licht. Heb je meerdere honden is het ook erg handig om ze verschillende kleuren om te doen, zodat je ze in het donker ook goed uit elkaar kunt houden.

Ook de hondentuigen en vesten zijn er met alleen een reflecterende werking en met ingebouwd licht (bij veiligheidsvesten). Hondenveiligheidsvesten hebben reflecterende gedeelten op het vest. Er zijn ook hondenveiligheidsvesten die naast deze reflecterende gedeelten ingebouwde lampjes hebben, die je op knipperlicht en constant licht kunt instellen.


Je kunt natuurlijk ook kiezen om aan je bestaande halsband of tuig een los lichtje te hangen. Deze veiligheidslichtjes kunnen meestal ook ingesteld worden als knipperlicht of constant branden lichtje. Wil je nog meer veiligheid bij het lopen in het donker met je hond, dan kun je ook nog een reflecterende hondenlijn gebruiken.


Ga naar de Discus dierenspeciaalzaak voor meer informatie over verlichting in het donker.

 
Laden...