0 items

Verfijn je selectie


Huisdieren infogids
Download gratis een Discus huisdieren infogids mét checklist en ontdek alles wat je moet weten over de aanschaf van jouw nieuwe huisdier.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-advies-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

De huisvesting van je konijn of knaagdier is erg belangrijk. Wil je dus konijnen of cavia's aanschaffen, kies dan voor een kooi die groot genoeg is.

Konijnen zijn actieve en slimme dieren die samen met een soortgenoot gehouden moeten worden. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de dieren bij elkaar liggen, samen rondrennen of elkaar wassen.

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst.

Oud en nieuw is voor huisdieren vaak een bron van stress. Hoewel je je dier niet kunt uitleggen wat die harde knallen zijn, kun je als baasje je huisdier wel voorbereiden om de dag zo ontspannen mogelijk door te komen.

In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat jij en je hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer. Voor de hond heb je tegenwoordig diverse veiligheidsattributen om hem op afstand goed zichtbaar te maken in schemering en donker.

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij jouw huisdier te bestrijden. Vlooien zijn erg vervelend voor je huisdier.