0 items

Krabbers op krabpalen

8 mrt. 2018

Katten staan bekend als echte krabbers. Een kat krabt niet uit kwaadheid, het krabben zorgt voor vernieuwing van nagels en training van haar spieren. Ook reageert ze hiermee haar spanning af en bakent zij hiermee haar territorium af. Het is daarom ontzettend belangrijk meerdere krabpalen in huis te hebben. Zo gebruikt jouw kat de bank, het tapijt of bank niet als krabpaal.

Er zijn allerlei krabpalen verkrijgbaar, van enkelvoudige palen tot aan het plafond reikende bouwwerken. Bij ruimtegebrek kun je kiezen voor een krabpaneel aan de muur. Zorg er wel voor dat deze op de juiste hoogte hangt.

Let bij het kiezen van de krabpaal vooral op de hoogte van de paal. De kat moet zich volledig uit kunnen rekken tijdens het krabben. Zorg ervoor dat je kiest voor een stevige krabpaal zodat deze niet omvalt tijdens het krabben of klimmen. Kies voor een krabpaal waarbij de stammen volledig zijn bedekt met stevige sisal. De kat vindt dit materiaal het prettigst om aan te krabben.

Katten vinden het fijn om op een hoger niveau te zitten, zo bewaren ze namelijk het overzicht. Kies daarom voor een paal met gevarieerde plateaus.Plaats de krabpaal op een locatie waar jouw kat vaak zit of ligt en niet op een plek die je zelf het mooist vindt. Zo zal hij sneller gebruik maken van de krabpaal.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via