Meewerkstage marketing en communicatie bij Discus Netherlands

Doetinchem

Meewerkstage fulltime m/v

Wij bieden een stageplek vanaf september 2022 voor een duur van minimaal 5 maanden met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Ons pand tijdens de verbouwing 2019

Ter versterking van het marketing- en communicatieteam van Discus Netherlands B.V. in Doetinchem zijn wij op zoek naar een derdejaars HBO student(e) richting Commerciële Economie of Marketing en/of Communicatie. Wij bieden een stageplek vanaf september 2022 voor een duur van minimaal 5 maanden met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Eerder of later starten is in overleg ook mogelijk.

Onze organisatie

Discus is een coöperatieve organisatie met 80 aangesloten dierenspeciaalzaken. Deze Discus winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers die met een vooruitstrevende en kritische blik hun ambities willen waarmaken. Het doel van Discus Netherlands B.V. in Doetinchem is deze ondernemers zo professioneel en volledig mogelijk te ondersteunen op het gebied van marketing, verkoop, automatisering, inkoop en productmanagement.

Werkzaamheden

Onze afdeling Marketing en Communicatie bestaat uit twee personen en is verantwoordelijk voor het realiseren van de marketingcampagnes voor zo’n 80 dierenspeciaalzaken in Nederland onder de naam Discus. De afdeling verzorgt alle online en offline communicatie richting de dierenspeciaalzaken, consumenten, leveranciers en andere relaties. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het e-commerce platform en de positionering en implementatie van de eigen merken Discus en Total Bite dierenvoeding.

Tijdens je meewerkstage ben je volledig onderdeel van ons team en zul je onder goede begeleiding ook zelfstandig diverse ondersteunende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan:

 • Het voorbereiden van de huis-aan-huis folders.
 • Het schrijven van (web)teksten.
 • Het opzetten van (online) campagnes.
 • E-mailmarketing, zoals het versturen van digitale nieuwsbrieven.
 • Social media werkzaamheden.
 • Meedenken in ons online e-commerce platform.
 • Overige online werkzaamheden (updaten en monitoren van websites).

Kortom een leuke stage binnen een klein team in een commerciële en dynamische omgeving met uitstekende begeleiding.

Herken jij je in het volgende profiel?

Wij zoeken iemand die het derde jaar van een HBO opleiding Commerciële Economie of Marketing en/of Communicatie volgt en bij voorkeur;

 • Zelfstandig kan werken binnen een klein ambitieus team
 • Affiniteit heeft met dieren
 • Commercieel is ingesteld
 • Communicatief vaardig is (in woord en geschrift)
 • Gedreven is en weet van aanpakken

Wij bieden jou

Een geweldige stageplek in een gezellig team. Je krijgt goede persoonlijke begeleiding, afwisselende werkzaamheden en een werkomgeving waarin je echt iets kunt bijdragen. We bieden jou de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het succes van Discus. Je doet veel ervaring op waar je later in je carrière zeker profijt van hebt.

Interesse?
Wanneer jij jezelf herkent in bovenstaand profiel en veel ervaring wilt opdoen binnen de retail met een aantrekkelijke stagevergoeding, dan komen wij graag met je in gesprek! Stuur dan een e-mail naar Karin Nieuwenhof, marketing & communicatie Discus Netherlands B.V. karin@discus.nl

Locatie: Discus Netherlands B.V. Kajuitstraat 2b in Doetinchem.Deel via