Advantix voor honden

Advantix producten

Bescherming tegen vlooien, teken, muggen, zandvliegen, stalvliegen en luizen

Parasieten zoals vlooien, teken, luizen en vliegende insecten zijn meer dan alleen vervelend. Ze kunnen namelijk ook allergische reacties en huidontstekingen veroorzaken, tot bacteriële infecties leiden en besmetting met ziekten en andere parasieten in de hand werken.

Advantix doodt vlooien en teken bij contact. Dat betekent dus dat je hond niet hoeft te worden gebeten voordat de werkzame bestanddelen hun werk doen. Advantix werkt ook tegen teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen. Het middel is verkrijgbaar als waterbestendige spot-on behandeling voor kleine honden, grote honden en puppy’s vanaf 7 weken oud. Het is een eenvoudige oplossing waarmee je je huisdier tot 4 weken tegen parasieten beschermt.


Waarom Advantix®?

  • Beschermt honden tegen vlooien, teken, muggen, zandvliegen, stalvliegen en luizen
  • Doodt vlooien en teken bij contact en niet pas bij een beet
  • Weert teken af
  • Ook effectief als je hond nat wordt

Hoe werkt het?

Advantix bevat 2 werkzame bestanddelen, imidacloprid en permethrine, die samen tegen vlooien, teken, muggen, zandvliegen, luizen en stalvliegen werken. Het middel wordt als een eenvoudige spot-on behandeling toegediend. Advantix blijft ook effectief als je hond nat wordt. Advantix is niet geschikt voor katten en mag uitsluitend bij honden worden gebruikt.


Is het geschikt voor mijn hond?

Advantix® Spot-On is een snelwerkend middel dat binnen één dag na behandeling, op de hond aanwezige vlooien, teken en luizen doodt. Het kan voorkomen dat teken binnen twee dagen na behandeling niet gedood worden en vastgehecht en zichtbaar blijven. Er wordt om die reden aanbevolen om teken, die al op de hond zitten tijdens de behandeling, te verwijderen om hen zo te beletten zich vast te hechten en een bloedmaaltijd te nemen. Daarnaast biedt één behandeling een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen gedurende 2 tot 3 weken, tegen muggen gedurende 2 tot 4 weken en tegen stalvliegen gedurende 4 weken.

Advantix producten Discus

De Advantix® Spot-On is verkrijgbaar in verschillende varianten:

LET OP! Advantix® Spot-On mag niet gebruikt worden bij:

  • Puppy’s jonger dan 7 weken of met een lichaamsgewicht ≤ 1,5 kg
  • Dieren die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of de hulpstoffen
  • Katten


Heb je nog vragen over het gebruik van deze producten? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist. Samen maken we de juiste keuze!