Wil je meer advies over het ontwormen van jouw hond of kat? Ga dan naar de Discus specialist bij jou in de buurt.
In deze video wordt besproken hoe jij het beste je huisdier kan ontvlooien.
Het inrichten van een aquarium is niet altijd even makkelijk. Weet jij waar je allemaal aan moet denken bij het inrichten van een aquarium? Met de juiste instructies creëer ook jij straks de beste leefomgeving voor je vissen. Bekijk de Tipclip en ontdek de beste tips en tricks voor het inrichten van een aquarium. \
Wil jij meer weten over het inrichten van jouw aquarium? Lees dan ook het artikel 'Benodigdheden voor een aquarium'. Kom gerust ook eens langs in de winkel en vraag het jouw Discus specialist.
In deze video wordt de nieuwe trend besproken; hamsterscaping. Wil jij meer weten over hamsterscaping? In de Discus dierenspeciaalzaak staat de specialist voor je klaar om je hierin te adviseren en inspireren. Lees voor meer informatie én inspiratie ook ons artikel 'Hamsterscaping benodigdheden en tips'.
In de warme maanden dreigt er een groot gevaar voor je konijn. Dit gevaar heet Myiasis en wordt veroorzaakt door vliegen. Bekijk de tips in deze video om Myiasis bij je konijn op tijd te ontdekken en te voorkomen. Kom voor vragen en advies op maat langs in de Discus dierenspeciaalzaak.
In deze tipclip worden tips gegeven over de aanschaf van konijnen. Lees voor meer informatie ook ons blog 'De aanschaf van een knaagdier' of kom gerust eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak.
In deze tipclip worden 3 belangrijke tips gegeven over de aanschaf van cavia's. Lees voor meer informatie ook ons blog 'De aanschaf van een knaagdier' of kom met al je vragen gerust eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak.
Download hier de gratis Discus cavia infogids mét checklist en ontdek alles wat je moet weten over de aanschaf van jouw nieuwe huisdier.
In de winter kan het ijskoud zijn, ook in ons land! We helpen je daarom graag om het ook voor jouw buitenkonijn zo aangenaam mogelijk te maken. Konijnen zijn goed bestand tegen kou. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze clip worden tips besproken hoe jij je huisdier kan beschermen tegen (vries)kou.
Lees ook de tips in ons blog "Jouw konijn beschermen tegen (vries)kou" en bezoek de Discus winkel voor meer informatie, persoonlijk advies en de juiste producten.
Tijdens de warmste dagen van het jaar heeft jouw maatje het best zwaar. Je hond of kat kan namelijk slecht tegen zulke hoge temperaturen.
Hoe moet je jouw huisdier beschermen tegen de zomerhitte? Bekijk de Tipclip en lees het artikel 'Verkoelende tips voor je hond'.
Kom voor meer tips en advies op maat gerust eens langs bij de Discus dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt.
In deze tipclip vertellen wij je alles wat je wilt weten over het gebruik van bodembedekking.
Een goede bodembedekking
Wil je een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je knaagdier of konijn? Dan vormt bodembedekking een goede basis. Zo nestelt een hamster zich het liefst in een warm holletje, zit een cavia het liefst op hooi, en zijn ratten en muizen gevoelig voor stofrijke bodembedekking. Laat je over deze keuze dan ook goed adviseren door de Discus specialist.
Hooi en stro
Hooi en stro zijn bekende bodembedekkers. Hooi dient daarbij als voeding, maar is ook uiterst geschikt om heerlijk zacht op te liggen. Stro daarentegen is bedoeld als bodembedekking maar kan ook gegeten worden. Let hierbij er wel op dat stro niet voldoende vitaminen en mineralen bevat en redelijk hard en scherp is. Zo kunnen cavia's hier bijvoorbeeld niet tegen, want ze hebben een gevoelige huid, pootjes en ogen.
Hennepvezel
Knaagdieren zijn dol op Hennepvezel. Dit is een zeer zachte en comfortabele bodembedekker en neemt veel geurtjes en vocht in zich op. Het voordeel van hennepvezel is dat je geen onderlaag nodig hebt en dat het geschikt is voor alle knaagdieren. Verschoon wekelijks de bodembedekking van het dierenverblijf. Zo zorg je voor een gezonde en fijne leefomgeving.
Wil jij weten welke bodembedekking het beste is voor jouw knaagdier? Kom langs in de Discus winkel en vraag het de specialist.
Als je van buitenvogels houdt, wil je ze ook graag voeren. in de tuin werken met buitenvogels is een droom voor iedere vogelliefhebber.
Wat eten de buitenvogels het liefst?
Er zit dus wel degelijk verschil in wat iedere buitenvogel nou wel of niet lekker vindt. Hieronder vind je een paar voorbeelden van vogelvoer en door welke vogels ze het liefst gegeten worden:
Lees ons blog 'Meer vogels in de tuin tijdens de herfst- en wintermaanden' voor alle tips en weetjes over het bijvoeren van tuinvogels.
In deze video worden tips gegeven over het inrichten van jouw vogelkooi. Vogels zijn ook dieren die dagelijkse verzorging nodig hebben en ze kunnen wel tien tot twintig jaar oud worden.
Een fijne plek voor je vogel is ontzettend belangrijk. Is de kooi niet groot genoeg, staat deze niet op de juiste plek of is de kooi niet goed ingericht dan kan de vogel zich uit verveling gaan kaalplukken en zich erg ongelukkig voelen.
Bekijk de tips in de deze TipClip en lees ook ons blog 'De perfecte inrichting van de vogelkooi'.
Heb je na het kijken van de tipclip en het lezen van de informatie nog meer vragen over het inrichten van een vogelkooi? Kom langs in de Discus-winkel en vraag het de specialist!