De aanschaf van een knaagdier

Bij de aanschaf van een knaagdier is het belangrijk om dit eerst met het hele gezin te bespreken. Bedenk van te voren goed of het dier geschikt is voor jullie gezinssituatie. Daarnaast zijn er nog een aantal punten meer waar je op moet letten wanneer je graag een knaagdier aan wilt schaffen. In dit artikel lees je een aantal tips om je alvast wat in de goede richting te helpen.

Besteed tijd aan de verzorging

De verzorging van het ene knaagdier kost meer tijd dan de andere, maar verzorging is in alle gevallen iets wat elke dag moet gebeuren. Hierbij is het dus ook van belang om goede afspraken te maken over wie het dier moet voederen en het verblijf moet verschonen. Vooral kinderen beloven vaak veel, maar komen die beloften op de langere termijn vaak niet na.


Denk goed na over het aantal

Een belangrijk item bij de aanschaf van knaagdieren is of je er één of meer koopt. Het is van groot belang om dieren die in de vrije natuur solitair leven ook in de gevangenschap alleen te houden. Dieren die oorspronkelijk in groepen of paartjes leven, zijn ook als huisdier veel gelukkiger als ze een maatje hebben. Een solitaire knager die wordt gedwongen om samen te leven met een soortgenoot, zal dat continu als een bedreigende situatie ervaren. Het dier zal zich niet gelukkig voelen en op den duur agressief worden. Daartegenover is het helemaal verkeerd om een sociaal knaagdier alleen in een kooitje te huisvesten. Hij zal zich zo doodongelukkig voelen en uiteindelijk wegkwijnen. Je kunt natuurlijk advies inwinnen bij jouw Discus huisdierenspeciaalzaak omtrent solitair of sociaal type knagers.


Tips bij de aankoop

Het is erg belangrijk om bij de aankoop te letten op de volgende punten:- Het dier moet gezond zijn.
- Het dier mag niet te jong of te klein zijn.
- Het dier mag ook niet te oud zijn.
- Controleer het geslacht van jouw nieuwe huisgenoot.Wil jij graag meer informatie over de aanschaf van konijnen of knaagdieren? Kom eens langs in de Discus winkel en vraag het de specialist. Bekijk ook onze Tipclip video's boordevol advies en tips over dit onderwerp:

> Tipclip: Aanschaf Cavia

> Tipclip: Aanschaf Konijn

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via