0 items

De aanschaf van een knaagdier

22 mrt. 2018

Bij de aanschaf van een knaagdier is het belangrijk om dit eerst met het hele gezin te bespreken. Bedenk van te voren goed of het dier geschikt is voor de gezinssituatie.

De verzorging van het ene knaagdier kost meer tijd dan de andere, maar verzorging is in alle gevallen iets wat elke dag moet gebeuren. Hierbij is het dus ook van belang om goede afspraken te maken over wie het dier moet voederen en het verblijf moet verschonen. Vooral kinderen beloven vaak veel, maar komen die beloften op de langere termijn vaak niet na.

Een belangrijk item bij de aanschaf van kaagdieren is of je er één of meer koopt. Het is van groot belang om dieren die in de vrije natuur solitair leven ook in de gevangenschap alleen te houden. Dieren die oorspronkelijk in groepen of paartjes leven, zijn ook als huisdier veel gelukkiger als ze een maatje hebben. Een solitaire knager die wordt gedwongen om samen te leven met een soortgenoot, zal dat continu als een bedreigende situatie ervaren. Het dier zal zich niet gelukkig voelen en op den duur agressief worden. Daartegenover is het helemaal verkeerd om een sociaal knaagdier alleen in een kooitje te huisvesten. Hij zal zich zo doodongelukkig voelen en uiteindelijk wegkwijnen. Je kunt natuurlijk advies inwinnen bij jouw Discus huisdierenspeciaalzaak omtrent solitair of sociaal type knagers.

Verder is het van belang om bij de aankoop te letten op de volgende punten:
- Het dier moet gezond zijn.
- Het dier mag niet te jong of te klein zijn.
- Het dier mag ook niet te oud zijn.
- Controleer of jouw nieuwe huisgenoot ook werkelijk het geslacht heeft dat de verkoper beweert.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Vuurwerk dat rond Oud en Nieuw wordt afgestoken, schrikt miljoenen vogels af, binnen en buiten. Lees dit artikel voor tips bij vuurwerkangst en -overlast voor vogels.De vrijkomende dampen van het gourmetstel of grillplaat zijn schadelijk en zelfs dodelijk voor je vogel! In dit artikel leggen we je uit waarom.

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Lees in dit artikel hoe je Beaphar CatComfort ter ondersteuning bij vuurwerkangst in kunt zetten.

Deel via