Verfijn je selectie

Categoriëen
X

Huisdieren infogids
Download gratis een Discus huisdieren infogids mét checklist en ontdek alles wat je moet weten over de aanschaf van jouw nieuwe huisdier.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-advies-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er wordt vaak gezegd dat je hond of kat geen chocolade moet eten. Maar waarom is dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over chocoladevergiftiging bij hond en kat.

We vinden het allemaal vaak ontzettend lief dat katten kopjes komen geven. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over katten en het geven van kopjes.

Pas op, je hond kan heel ziek worden van blauwalg. In dit artikel vertellen we je meer over blauwalg en de gevaren voor je hond.

De vriendschap met een hond is een van de beste die er is, maar niet vanzelfsprekend. In dit artikel geven we je 14 tips waarmee je de band met je hond kunt versterken.

Is een wespensteek gevaarlijk? En wat moet je doen als je huisdier gestoken wordt? Je leest het in dit artikel inclusief 12 tips om een wespensteek te voorkomen.

Sommige parasieten kunnen onbehandeld veel schade aanrichten. Je huisdier kan hier heel ziek door worden. In dit artikel vertellen we je hier wat meer over.

In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.

Een konijn kan zichzelf maar moeilijk koelen. In dit artikel lees je meer over warmte bij konijnen en hoe je jouw konijn koel kunt houden in de zomer.

Gedurende de warme maanden kan een hondenzwembad de nodige verfrissing voor je hond bieden. In dit artikel lees je precies waar je aan moet denken wanneer je een zwembad voor je hond gaat kopen.

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst.

In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet mag vergeten en ga met een gerust hart op vakantie!

Je huisdier zal het vast niet vervelend vinden wanneer je voor een ‘staycation’ kiest. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een geslaagde thuisvakantie met je huisdier.