0 items

De perfecte kooi voor je vogel

28 mrt. 2018

Een fijne plek voor je vogel is ontzettend belangrijk. Is de kooi niet goed ingericht dan kan de vogel zich uit verveling gaan kaalplukken. Daarom geven wij je graag tips voor de perfecte vogelkooi!

Vogels zijn een geliefd huisdier. Het is gezellig met deze zingende dieren en ze kunnen goed tam worden. Belangrijk om te onthouden is dat het dieren zijn die dagelijkse verzorging nodig hebben. Dus ze zijn niet alleen om naar te kijken! En: ze kunnen wel tien tot twintig jaar oud worden…

Grote kooi
De kooi moet sowieso groot zijn. Hoe groter, hoe beter. Als je een volière in de tuin neemt, zorg er dan voor dat ze een tocht- en vorstvrij binnenverblijf hebben. Aan één zitstok heb je niet genoeg, neem er minimaal twee. Het liefst zelfs meer en in verschillende diktes. Zo blijven de spieren in de pootjes gezond. Vergeet niet een schommeltje. Zo trainen ze hun spieren en de meeste vogels vinden het ook erg leuk.

Bodembedekking
Als bodembedekker kun je denken aan schelpenzand. Let er wel op wat er dan allemaal om de kooi heen staat, want het zand kan stuiven. De schelpjes helpen je vogel om zaadjes te vermalen en zo te verteren. Maar je kunt ook nog kiezen voor maïskorrels of beukensnippers. Er moet een voerbakje en een drinkbakje (altijd vers water) zijn. Belangrijk is vogelgrit en eikrachtvoer (gewoon te mengen door het standaardvoer).

Speeltjes en een badje
Als een vogel alleen in zijn kooi zit, is een spiegeltje aan te raden. Zo voorkom je eenzaamheid, omdat de vogel denkt met een soortgenoot te zitten. Daarnaast zijn er heel veel speeltjes te koop bij Discus. Een tip daarvoor: een looprekje of een ladder. Er zijn ook eetbare plantjes te koop. We gaan zelf graag naar een badhuis, maar onze vogels ook! Zij gebruiken het badje graag om zich schoon te houden. Als jouw kanarie geen gebruik maakt van het badje, dan kun je hem regelmatig een douche geven met een plantenspuit. Gebruik hiervoor alleen schoon water met een temperatuur van ongeveer 25 graden.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Vuurwerk dat rond Oud en Nieuw wordt afgestoken, schrikt miljoenen vogels af, binnen en buiten. Lees dit artikel voor tips bij vuurwerkangst en -overlast voor vogels.De vrijkomende dampen van het gourmetstel of grillplaat zijn schadelijk en zelfs dodelijk voor je vogel! In dit artikel leggen we je uit waarom.

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Lees in dit artikel hoe je Beaphar CatComfort ter ondersteuning bij vuurwerkangst in kunt zetten.

Deel via