0 items

Tipclip: Vogelkooi inrichtingen

29 mrt. 2018

In deze video worden tips gegeven over het inrichten van jouw vogelkooi.

Een vogelkooi aanschaffen
Wanneer je voor je parkiet een vogelkooi aanschaft, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is zodat de vogels heerlijk kunnen rondfladderen. Kies een kooi die voor tenminste de helft uit horizontale spijlen bestaat, zoals de Vogelkooi Iza 3. Kleine vogeltjes zijn namelijk echte klimmers!

Zorg voor voldoende afleiding
Parkieten zijn daarnaast ook erg speelse dieren. Voldoende afleiding is daarom heel belangrijk voor ze. Zorg voor voldoende speelgoed, zitstokken en bijvoorbeeld een kalkblok. Vogelspeelgoed is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar niet elk speelgoed is geschikt voor parkieten.

In speeltjes met een lang touw of klemmetjes kan een vogel vast komen te zitten. Een schommeltje, of een speeltje met een bel, vallen wel bij parkieten in de smaak. Hang geen spiegeltje in de kooi. De vogel ziet zichzelf dan en denkt dat dit een ander vogel is. Op langere termijn kan dit leiden tot verstoord gedrag of ervoor zorgen dat je parkiet minder snel tam zal worden.

Inrichting van de kooi
Plaats in de vogelkooi een waterflesje en diverse bakjes, namelijk één voor voer, één voor ei-voer en een bakje voor grit en maagkiezel. Vogels vinden het ook heerlijk om zich te wassen. Hiervoor zijn speciale vogelbadjes verkrijgbaar welke je aan de vogelkooi kunt bevestigen.

In een vogelkooi zitten standaard twee of drie plastic zitstokken. Naast deze zitstokken kun je er zelf ook dikke houten zitstokken bij plaatsen. Hieraan slijpen ze de nagels en snavels makkelijker. Parkieten lopen vaker over de bodem van de kooi. Zorg daarom voor een goede en frisse bodembedekking, zoals bijvoorbeeld houtsnippers of schelpenzand.

Kies de juiste plek voor de kooi
De locatie van een vogelkooi is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat een kooi op een hoge, tochtvrije plaats wordt gezet, waar de vogel voldoende overzicht over de ruimte heeft.

Heb je na het kijken van de tipclip en het lezen van de informatie nog meer vragen over het inrichten van een vogelkooi? Kom langs in de Discus-winkel en vraag het de specialist!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-blog-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Vuurwerk dat rond Oud en Nieuw wordt afgestoken, schrikt miljoenen vogels af, binnen en buiten. Lees dit artikel voor tips bij vuurwerkangst en -overlast voor vogels.De vrijkomende dampen van het gourmetstel of grillplaat zijn schadelijk en zelfs dodelijk voor je vogel! In dit artikel leggen we je uit waarom.

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Lees in dit artikel hoe je Beaphar CatComfort ter ondersteuning bij vuurwerkangst in kunt zetten.

Deel via