Dé trend: hamsterscaping

31 mrt. 2018

Hamsterscaping is dé trend onder hamsterliefhebbers. Met hamsterscaping creëer je een natuurlijke leefomgeving voor je hamster in een aquariumbak. Dit ziet er niet alleen heel mooi uit, maar stimuleert ook het natuurlijke instinct van de hamster.

De belangrijkste reden om met hamsterscaping aan de slag te gaan, is het creëren van een omgeving waar je hamster zich veilig voelt, voldoende beweegruimte krijgt en zijn natuurlijk instinct kan volgen door te graven en te onderzoeken. Hiermee voorkom je overgewicht, verveling en stereotype gedrag en krijg je een gelukkige hamster. Hoe uitdagender ingericht, hoe leuker voor de hamster!

Wat heb je nodig?

Met hamsterscaping kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn geen grenzen, zolang je maar rekening houdt met de basisbehoeftes van je hamster:

  • Een groot aquarium zodat je hamster voldoende bewegingsruimte heeft. Hoe groter hoe beter natuurlijk!
  • Veel bodembedekking waarin gegraven en geschuild kan worden, het liefst met een dikke bodemlaag van 15-20 cm.
  • Andere bodembedekking voor het afwisselen en ter decoratie.
  • Uitdagende inrichting zoals huisjes, loopwielen, speeltjes, tunnels, bruggen, ladders, snoepjes en genoeg knaagmogelijkheden. Maak het aantrekkelijk!
  • Vergeet uiteraard het eten en drinken niet en zorg voor eet- en drinkbakjes.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Het is flink warm buiten en daar hebben niet alleen wij last van. Ook onze huisdieren hebben het zwaar met deze hitte. Lees hier dé tips voor verkoeling.

Het zonnetje schijnt volop! Iedereen geniet van deze heerlijke zomer. Als je er veel op uit trekt met je huisdier is het wel belangrijk om hem goed te beschermen tegen zonnebrand.

Met deze warme zomerse temperaturen is het belangrijk dat tuinvogels goed eten en lekker kunnen badderen in water.

Deel via