Dé trend: hamsterscaping

31 mrt. 2018

Hamsterscaping is dé trend onder hamsterliefhebbers. Met hamsterscaping creëer je een natuurlijke leefomgeving voor je hamster in een aquariumbak. Dit ziet er niet alleen heel mooi uit, maar stimuleert ook het natuurlijke instinct van de hamster.

De belangrijkste reden om met hamsterscaping aan de slag te gaan, is het creëren van een omgeving waar je hamster zich veilig voelt, voldoende beweegruimte krijgt en zijn natuurlijk instinct kan volgen door te graven en te onderzoeken. Hiermee voorkom je overgewicht, verveling en stereotype gedrag en krijg je een gelukkige hamster. Hoe uitdagender ingericht, hoe leuker voor de hamster!

Wat heb je nodig?

Met hamsterscaping kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn geen grenzen, zolang je maar rekening houdt met de basisbehoeftes van je hamster:

  • Een groot aquarium zodat je hamster voldoende bewegingsruimte heeft. Hoe groter hoe beter natuurlijk!
  • Veel bodembedekking waarin gegraven en geschuild kan worden, het liefst met een dikke bodemlaag van 15-20 cm.
  • Andere bodembedekking voor het afwisselen en ter decoratie.
  • Uitdagende inrichting zoals huisjes, loopwielen, speeltjes, tunnels, bruggen, ladders, snoepjes en genoeg knaagmogelijkheden. Maak het aantrekkelijk!
  • Vergeet uiteraard het eten en drinken niet en zorg voor eet- en drinkbakjes.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Voor je huisdier zijn vlooien erg vervelend. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie.

Met de aanschaf van een puppy of kitten breekt een erg leuke tijd aan waarin je volop kunt genieten van elkaar. De verzorging van een pup of kitten brengt echter ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de juiste voeding, drink- en eetbakjes, een warm mandje en speelgoed.

Wist je dat het gedrag van honden heel erg kan verschillen dan dat van een mens? Hieronder vertellen wij jou hoe een hond dingen interpreteert:

Deel via