Beaphar Canishield

Bescherm tegen teken, vlooien en zandvliegen

De Beaphar Canishield is een halsband die jouw hond tot 6 maanden beschermt tegen teken, vlooien en zandvliegen. Zo hoef je jouw maatje niet elke maand te behandelen, maar is de hond voor een langere periode beschermd. De band is makkelijk om te doen, geurloos en ideaal tijdens de vakantieperiode!


Waarom heeft je hond bescherming nodig?

Wanneer de temperaturen stijgen neemt ook de hoeveelheid teken, vlooien en andere parasieten explosief toe. Deze parasieten kunnen verschillende ernstige ziektes overbrengen, daarom is het zeer belangrijk om je hond te beschermen.

Teken
Teken zijn parasieten, die zowel mensen als dieren kunnen besmetten. Tekenbeten kunnen ongemak en infecties veroorzaken. Nog belangrijker is dat teken ziekten aan honden kunnen overdragen, bijvoorbeeld Borreliose = ziekte van Lyme. De Beaphar Canishield® halsband is gedurende 6 maanden effectief tegen teken (Ixodes ricinus). De werkzaamheid tegen teken werd getest in laboratorium- en veldstudies.

Vlooien
Vlooien zijn bloedzuigende parasieten, die vaak te vinden zijn op honden. Honden worden meestal besmet door volwassen vlooien uit de omgeving of door direct contact met andere dieren. Vlooien voeden zich met bloed, een ernstige besmetting kan bloedarmoede tot gevolg hebben. Bovendien zijn vlooien verspreiders van ziekteverwekkers, voor zowel mens als dier en kunnen ze lintworm overbrengen. Contact met vlooienspeeksel kan allergische reacties bij honden veroorzaken, bekend als Vlooien Allergie Dermatitis. De Beaphar Canishield® halsband doodt vlooien (Ctenocephalides felis) gedurende een periode van 16 weken. De werkzaamheid tegen vlooien werd getest in laboratorium- en veldstudies.

Zandvliegen
Zandvliegen zijn kleine insecten met een lengte van 1,5 - 3,5 mm. Ze komen vooral voor in warmere klimaten, zoals in Zuid-Europa. De vrouwtjes voeden zich met bloed van verschillende gastheren, zoals mensen en honden. Beten van de zandvlieg kunnen irriterend zijn voor dieren, maar nog belangrijker: zandvliegen zijn dragers van Leishmaniasis, een ernstige levensbedreigende parasitaire ziekte voor honden. De Beaphar Canishield® halsband bestrijdt en weert zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) gedurende een periode van 5,5 maanden. De werkzaamheid tegen zandvliegen werd getest onder laboratoriumomstandigheden.


Hoe beschermt Canishield jouw hond?

De werkzame stof, Deltamethrin, komt geleidelijk vrij uit de Canishield halsband. Het komt als een beschermende film over de hele hond te liggen. De werking is non-systemisch, dat wil zegen dat de werkzame stof niet in de bloedbaan van het dier terechtkomt. Wanneer parasieten zoals vlooien en teken in aanraking komen met de werkzame stof Deltamethrin raken ze snel verlamd, vertonen ongecontroleerde bewegingen en sterven vervolgens. Voor honden is Deltamethrin veilig. Katten kunnen wel gevoelig zijn voor dit soort banden. Het wordt daarom ten strengste afgeraden deze band toe te passen bij katten. Wanneer een hond zwemt wordt geadviseerd de band tijdens het zwemmen af te doen, omdat de band schadelijk kan zijn voor in het water levende organismen. De band kan, door de makkelijke gesp, eenvoudig om- en afgedaan worden.


Wat zijn de voordelen van Canishield?

De voordelen van de Beaphar Canishield® op een rij:
  • Langdurige werking.
  • Geleidelijke afgifte van werkzame stof.
  • Brede werking tegen teken, vlooien en zandvliegen.
  • Ideaal tijdens de vakantieperiode.
  • Makkelijk aan te brengen en weer af te doen (nieuwe gesp).
  • Geurloos.
  • Non-systemisch (niet in bloedbaan).
  • Zowel beschikbaar voor kleine/middelgrote honden als voor grote honden.


Hoe moet ik de band bij mijn hond omdoen?

Bevestig de halsband rond de nek, niet te los en niet te strak: houd twee platte vingers ruimte tussen de halsband en de nek. Knip het overtollige gedeelte van de band af (ca. 5cm voorbij de gesp). Controleer regelmatig of de band niet te strak of te los zit en pas indien nodig de lengte aan door de gesp in te knijpen en de band in de juiste positie te schuiven.


Kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over het gebruik van deze producten? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist. Samen maken we de juiste keuze!