CatComfort stelt je kitten gerust

Beaphar Catcomfort stelt je kitten gerust

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Het liefst hebben zij een stabiele omgeving waar zo min mogelijk verandert. Wanneer een kitten het nestje mag verlaten, ontkomen we er niet aan dat dit gepaard gaat met stress. Je kitten moet ineens moederkat en andere nestgenootjes missen en komt in een nieuwe omgeving met vreemde mensen, geuren en geluiden terecht. Lees hier hoe je Beaphar CatComfort kunt inzetten om stress bij kittens te verminderen.

Stress bij kittens
Er zijn voor kittens heel veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Uiteraard verschilt stress bij katten per kat waar gevoelig op gereageerd wordt en wat wel of geen stress zal veroorzaken. Katten zijn van nature erg goed in het verbergen van angst en pijn. Hierdoor kan het soms ook heel lastig zijn om te zien of jouw nieuwe maatje last heeft van stress. Het is vooral belangrijk om te herkennen wanneer je kitten gestrest is, omdat dit op langere termijn kan leiden tot klinische ziektes. Wij hebben de belangrijkste signalen van stress bij kittens voor je op een rij gezet: 

 

  • Ongewenst krabgedrag
  • Urine sproeien
  • Veel miauwen
  • Anders/agressief gedragen
  • Verstoppen
  • Vaak terugtrekken of op afstand blijven
  • Weinig eetlust
  • Overdreven veel wassen en likken
  • Loomheid en/of niet willen spelen
  • Braken en/of diarree


Hoe kun je jouw gestresste kitten helpen? 
Als je merkt dat je kitten gestresst is, is het belangrijk om in kaart te brengen waar de stress vandaan komt en hier een oplossing voor te vinden. Katten zijn gewoontedieren en vaak heeft stress en angst te maken met actuele gebeurtenissen of veranderingen. Om je kitten bijvoorbeeld goed door de verhuizing te helpen en de eerste periode in de nieuwe omgeving wat makkelijker door te komen kun je Beaphar CatComfort gebruiken. De Beaphar CatComfort producten bevatten een kopie van het kopjesferomoon van de kat, om de kat zo op een natuurlijke manier gerust te stellen en een comfortabel gevoel te geven. Feromonen zijn signalen die op grote schaal worden gebruikt in de diercommunicatie. Ze zijn onzichtbaar, maar heel herkenbaar, met name voor kittens. Veel kattenbezitters zullen het gedrag met het geven van kopjes herkennen. De eigenaar, het voorwerp of het gebied wordt hierdoor gemarkeerd. De kat laat een geheugensteuntje voor zichzelf achter door hiermee te zeggen: dit is ‘veilig en vertrouwd’. Zodra de kat weer in aanraking komt met de feromonen, wordt het geassocieerd met gevoelens van geruststelling en geluk. Je kitten zal zich hierdoor sneller op zijn gemak voelen in de nieuwe leefsituatie.

Hoe kan ik de Beaphar CatComfort producten gebruiken?
De feromonenverdamper is een handige adapter voor in het stopcontact. De feromonen zullen constant aanwezig zijn in ruimtes tot wel 70m2. Elke vulling is in totaal 30 dagen werkzaam, waardoor Beaphar CatComfort® een eenvoudige manier is om een lange termijn oplossing te bieden bij het wennen in het nieuwe huisje. De Beaphar CatComfort® Complete starterskit met feromonenverdamper is gemakkelijk in gebruik en een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat jouw kitten zich gedurende en periode van ruim 4 weken meer gerustgesteld voelt.

Beaphar CatComfort spray
De CatComfort is er ook in een handige spray-vorm. De kalmerende spray werkt direct en is perfect voor thuisgebruik. Gebruik de spray op de slaapplaats (mand) van je kitten om ervoor te zorgen dat jouw kitten zich daar extra prettig zal voelen. De spray is ook zeer geschikt voor gebruik op het kattenluik en de kattenbak om het gebruik hiervan makkelijker aan te leren. Daarnaast is CatComfort® spray ideaal voor gebruik tijdens het reizen en bij dierenartsbezoek, omdat dit voor kittens stressvolle ervaringen kunnen zijn. Spray 15 minuten voor de reis de binnenkant van de reismand in, hierdoor zal je kitten zich meer op zijn gemak voelen. De Beaphar CatComfort producten zijn klinisch bewezen en het gebruik wordt tevens aanbevolen door dierenartsen en specialisten.

> Bekijk hier de producten van Beaphar CatComfort

Heb je nog vragen over het gebruik van deze producten? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist.