0 items

Beaphar XtraVital vogelvoeding

Gezonde vogelvoeding houdt je vogel vitaal!

Veel vogels zoals parkieten, kanaries, papegaaien en tropische vogels zijn over het algemeen makkelijke eters. Alle soorten vogels hebben zo hun eigen dieet. Om vogels gezond te houden is de juiste voeding erg belangrijk.

Gezonde voeding voor je vogel
Er is een ruime keuze aan gezonde voeding voor vogels en elk soort heeft weer zijn eigen voedingsbehoefte. Voeding met voldoende vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat vogels gezond en in goede conditie blijven. Bij de keuze van vogelvoer moet je erop letten dat het voer veel verschillende soorten zaadjes, vitamines, mineralen en grit bevat.

Naast de vervulling van de basisbehoefte die vogelvoeding als functie heeft, bevat goede voeding vaak een extra ondersteuning voor de vogel. Zo is er keuze uit speciale voeding voor bijvoorbeeld:

  • Vogels die in de rui zijn;
  • Vogels met onder- of overgewicht;
  • Handgevoerde vogels niet ouder dan 6-8 maanden;
  • Zieke vogels;
  • Vogels met speciale behoeften.

XtraVital uitgebalanceerd premium vogelvoer

Bij de Discus dierenspeciaalzaak zijn verschillende soorten vogelvoer verkrijgbaar, waaronder XtraVital van Beaphar. Dit premium vogelvoer is afgestemd op verschillende soorten vogels en zorgt voor een perfect immuunsysteem. Het voer is zeer smaakvol en uitgebalanceerd. De gevarieerde samenstelling van verschillende soorten zaden, vruchten en eivoer voorziet volledig in de natuurlijke voedingsbehoefte van grote parkieten, kanaries, papegaaien, parkieten of tropische vogels.

De voordelen van XtraVital vogelvoeding:

  • Complete voeding;
  • Aantrekkelijk in geur, smaak en uitstraling;
  • Hoge kwaliteit ingrediënten;
  • Hoge voedingswaarde.
> Bekijk hier alle XtraVital vogelvoeding

Snacken mag, maar met mate
Het is leuk om vogels zo nu en dan eens lekker te verwennen. Geef ze echter niet de hele dag door tussendoortjes en geef altijd kleine porties. Een flink stuk fruit is voor een kleine papegaai al snel erg veel en hele stengels trosgierst zijn, met name voor parkieten, een enorme overdaad aan calorieën. Het is daarom belangrijk enkel kleine stukjes te geven. Door het eten van teveel of nat groenvoer, kunnen vogels diarree krijgen. Daarnaast is het belangrijk is dat je elke dag het drink- en badwater van je vogel ververst.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Ga dan naar de Discus dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt!