Biologische diervoeding voor hond en kat

Biologische voeding binnenkort verkrijgbaar!

Minder voeren met biologische diervoeding

Binnenkort verkrijgbaar: Biofood®-organic. Duur(der)? Klopt. Maar wanneer je naar het voedingsadvies kijkt, blijkt dit lager te zijn dan regulier. Je voert minder dus je hebt ook minder kosten! Het is bovendien veel gezonder. En voorkomen is nog altijd beter en vele malen goedkoper dan genezen (jeuk, kale plekken, rode puntjes, eczeem, slechte en/of veel ontlasting, haaruitval, slechte eetlust, nier- en leverstoornissen etc. etc.).

Biologische diervoeding bevat minder lichaamsvreemde stoffen. De plantaardige grondstoffen/prooidieren worden niet in- of bespoten, niet genetisch gemanipuleerd, opgefokt of vetgemest. Bij de biologische productiemethode worden er geen hormoonverstorende stoffen of chemische residuen terug gevonden in het vlees, de botten en het vet van prooidieren. Ook wordt er geen kunstmest gebruikt. Kunstmest levert op korte termijn wel veel producten, maar deze bevatten minder voeding.

De verschillen uitgelicht
Je moet dus meer consumeren om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Wij bekeken de voedingstabellen van Jumbo en AH en wat bleek: spinazie, boerenkool en andijvie bevatten allemaal minder kilocalorieën dan biologische groenten. Kijken we naar brood/granen dan is het verschil nog groter ! En ook bij bio-vlees (wild) blijken de calorische waarden hoger. Verder blijkt uit publicatie in de British Journal of Nutrition dat biologische gewassen tot wel 60% meer antioxidanten bevatten dan conventionele.

De voordelen van Biofood Organic

BIOFOOD Organic is biologische, EU gecertificeerde, exclusieve, volledige en/of aanvullende hoogwaardige honden- en kattenvoeding. We hebben een aantal voordelen van deze voeding op een rijtje gezet:

 • Puur, eerlijk en gezond.
 • Duurzaam, dier- en milieuvriendelijk (dierproefvrij).
 • Uitgebalanceerde en unieke biologische samenstellingen.
 • Hoge voedingswaarde en vertering.
 • Minder voeren en minder ontlasting.
 • Geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.
 • Geen graan (vleesvoeding), geen tarwe (geperst).
 • Vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO-vrij).
 • Exclusieve “No waste” verpakking: gerecycled verpakkingsmateriaal wat recyclebaar* is (*pouch uitgezonderd).


Is biologische diervoeding wel lekker en veilig?

Er moet veel vlees in de voeding zitten, want dat vinden honden en katten heerlijk. Hoe meer vlees, hoe smaakvoller en vooral hoe voedzamer! Het aandeel vers vlees in een goed basisrecept honden- of kattenvoeding moet gemiddeld 80% zijn. Dat is ca. 30 tot 40% in gedroogde vorm. Bij katten mag het nog hoger zijn.

Te veel vlees is ook niet goed
Je kunt een honden- of kattenvoeding manipuleren waardoor er eiwitpercentages van ver boven de 30% ontstaan. Dat is niet natuurlijk en funest voor nieren en lever. Wat betreft de veiligheid zijn controles van SKAL/nVWA op de biologische productie uitstekend en is de veiligheid gegarandeerd. De voordelen voor biologische diervoeding zijn dus talrijk.

Het beste voor dier, natuur en milieu

In de biologische landbouw gebruikt men geen kunstmest en wordt het gewas beschermd door vruchtwisseling, aangepaste teelttechnieken en biologische gewasbescherming. Gewassen krijgen meer tijd om te groeien, waardoor de smaak en kwaliteit beter is en gezonder. Tevens zorgt biologische landbouw en veeteelt voor vermindering van het broeikaseffect door een vermindering van de CO2-uitstoot. Bij het biologisch produceren van vlees wordt niet alleen rekening gehouden met het dierenwelzijn, maar ook met milieuaspecten.

Is de voeding ook geschikt voor mijn huisdier?
Biologisch is het hoogst haalbare in Nederland voor wat betreft dierenwelzijn. Het is beter voor natuur, dier en milieu, meer voedingswaarde, minder voeren, minder ontlasting, geen lichaamsvreemde stoffen en is duurzaam en diervriendelijk. Kortom, goed voor dier, natuur en milieu. BIOFOOD biologische diervoeding voldoet met het biologische keurmerk aan strenge wettelijke eisen en maakt gebruik van uitgebalanceerde en unieke biologische samenstellingen die smaakvol en gezond zijn voor hond en kat. Kies daarom voor biologische diervoeding van BIOFOOD.

No waste verpakking
Onze duurzame “no waste” verpakkingen zijn van gerecycled mono materiaal wat recyclebaar is. Deze duurzame “No waste” blik en plastic verpakkingen kunnen dus bij het ingezameld blik- of plasticafval. Let op! Vele petfood zakken bestaan uit of meerdere soorten plastic of lijken geheel van papier maar bevatten plastic. Deze beide opties zijn niet recyclebaar en belanden dus bij het restafval.


De producten van Biofood Organic

Biologische droogvoeding (tarwevrij)

 • BIO PRESSED chicken, een (h)eerlijke geperste brokvoeding voor honden in alle leeftijden.
BIOFOOD Organic geperst all life stages: complete hoogwaardige geperste biologische hondenvoeding voor alle leeftijden en alle hondenrassen. Gebruik van gecertificeerde biologische grondstoffen afkomstig van biologische boeren. Puur, eerlijk en gezond. Dier- en milieuvriendelijk. Proefdiervrij. Hoge acceptatie en zeer goede verteerbaarheid. Tarwevrij en hypoallergeen. Ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering. Met biologisch vlees, groente, kruiden en zalmolie. Vrij van chemische toevoegingen. Lage bereidingstemperatuur (koud geperst) van ca 70 graden, waardoor voedingsstoffen beter bewaard blijven. Het meest natuurlijke en het beste voor iedere hond.

Biologische vleesvoeding (graanvrij)

 • BIO MEAT voor hond en kat, aanvullende vleesvoeding uit blik.
 • BIO MENU voor hond en kat, complete vleesvoeding in pouch en blik.
BIOFOOD Organic vleesvoeding: aanvullend of compleet voor hond en/of kat, van kitten/pup tot senior. Bevat slechts één eiwitbron. Koud gevuld, verwarmd op een gecontroleerde lage temperatuur (waarvan 100% varianten in eigen vocht). Vrij van additieven zoals kunstmatige vitamines, vulstoffen, bindmiddelen of dierenmeel. Geschikt voor gevoelige honden/katten, GMO-vrij, CO2-neutraal geproduceerd, geen massa veeteelt en zonder toevoeging van zout, suiker of andere geur-, kleur- en smaakversterkers. Het meest natuurlijke en het beste voor kat en hond.


Wil jij graag meer weten over biologische diervoeding? Ben jij benieuwd of deze voeding ook geschikt is voor jouw hond of kat? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en vraag het de specialist. Samen maken we de juiste keuze! Binnenkort verkrijgbaar bij de Discus dierenspeciaalzaak en in onze webshop!