Beste manier om hondenharen te verwijderen

Honden verharen en dat is normaal, maar het verwijderen van hondenharen blijft een flinke klus. Elke hondeneigenaar weet wel hoe het voelt. Heb jij net het huis schoongemaakt en toch vind je binnen de kortste tijd overal weer hondenharen. Vaak is het zelfs onmogelijk om de hondenharen helemaal weg te halen. Wil jij weten hoe je makkelijk van de hondenharen afkomt? In dit artikel geven we je de top 6 beste manieren om hondenharen te verwijderen.


Tip 1: Ramenwisser

Heb jij standaard een ramenwisser in huis? Goed nieuws! Je kunt met een ramenwisser gemakkelijk hondenharen van het tapijt of de bank verwijderen. Maak de ramenwisser licht vochtig en haal het over de stoffen meubels heen. De hondenharen zullen aan het rubber blijven kleven waardoor ze makkelijk van het tapijt of de bank afkomen. Tussendoor kun je de ramenwisser schoonmaken met een vochtige doek.


Tip 2: Rubberen bezem

Deze heb je vast wel een keer voorbij zien komen in de kapperszaak en dat is met een goede reden. Rubberen bezems werken makkelijk om snel alle haren op te vegen en dat geldt ook voor de rondslingerende hondenharen in huis. De hondenharen blijven goed kleven aan de rubberen delen van de bezem waardoor ze gemakkelijk te verzamelen zijn. Je kunt de rubberen bezem op vrijwel alle vloeren gebruiken, van tapijt tot laminaat. Daarnaast gaan deze bezems lang mee en kosten ze niet veel om aan te schaffen.


Tip 3: Stofzuigen en borstelen

Een goede manier om hondenharen te verwijderen is met een borstel en je normale stofzuiger. Gebruik een borstel om de haren los te krijgen en hou tegelijkertijd de stofzuiger erbij om de losse haren direct op te zuigen. Het is even wennen maar wanneer je de techniek te pakken hebt kun je de hondenharen in een handomdraai verwijderen.


Tip 4: Schoonmaakhandschoen

0001387702-4011905233932-trixie-vachtverzorgings-handschoe-16x24cm

Bijna te mooi om waar te zijn maar het is echt zo. Rubberen schoonmaakhandschoenen of rubberen massage handschoen werken goed om hondenharen vanaf allerlei oppervlaktes te verwijderen. Maak de handschoenen net als de ruitenwisser licht vochtig en beweeg je hand over de plekken waar de haren zich bevinden. De hondenharen blijven aan de handschoen plakken waardoor je alles makkelijk verwijdert. Je kunt de handschoenen meerdere malen gebruiken door deze schoon te spoelen.


Tip 5: FURminator

De FURminator is een hondenborstel die bekend staat om losse haren uit de hondenvacht te verwijderen. Daarnaast kan deze borstel ook nog eens gebruikt worden om eenvoudig hondenharen te verwijderen uit het tapijt. De FURminator is compact waardoor jij het zelfs kunt gebruiken om de lastige hondenharen uit de auto te verwijderen.


Tip 6: Pluizenroller

Het is een klassieker maar de pluizenroller is bijna ondenkbaar in het leven van een hondeneigenaar. Snel voordat je het huis uit gaat kun je alle hondenharen van je kleding afrollen met de plakkerige zijdes. Je kunt met de pluizenroller ook hondenharen verwijderen van meubels. Het enige nadeel is dat de roller helaas geen grote oppervlaktes kan schoonmaken. Toch kan het handig zijn om bijvoorbeeld snel de hondenharen van een sierkussen af te halen voordat je bezoek komt. Pluizenrollers zijn goedkoop en eenvoudig te gebruiken. Heb je even geen roller bij de hand? Met een stuk plakband of tape kun je ook een aantal hondenharen van je kleding verwijderen.


Voorkom hondenharen in huis

0001008709.jpgHonden zullen altijd blijven verharen en vooral in de ruiperiode zul jij hondenharen in huis vinden. Toch kun jij met een aantal manieren de losse haren in huis verminderen. Voorkom dat je hond veel haren verliest door regelmatig te borstelen en kammen. In de ruiperiode is het handig om je hond eerst een goede wasbeurt met hondenshampoo te geven. Op deze manier week je de dode haren los en levert het kammen een beter resultaat op.

Meer weten over het wassen van de hondenvacht? Lees hier onze blog over je hond wassen met hondenshampoo!

Je kunt ook trainen dat je hond niet meer op de bank komt, maar net als ons vind ook jij het waarschijnlijk veel te gezellig om samen op de bank te knuffelen. Een makkelijke manier om het bankstel te beschermen is door hier een laken overheen te leggen of een speciale bankbeschermer aan te schaffen. Vooral tijdens de ruiperiode is dit tijdelijk een makkelijke oplossing tegen de losse haren.


Wil je meer informatie over het verwijderen van hondenharen of ben jij op zoek naar tips om verharen te verminderen? Laat je dan professioneel adviseren bij ons in de Discus dierenspeciaalzaak.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via