De voeding van jouw kat(ten)!

Bij het kiezen van de juiste voeding voor je kat is het belangrijk dat je kijkt naar een evenwichtig dieet dat past bij de levensfase waarin je kat zit. Om je kat gezond te houden, heeft hij voeding nodig die alle essentiële voedingsstoffen bevat die hij van nature nodig heeft. Maar waar let je precies op?

Kitten in de groei

  • Een kitten heeft andere voeding nodig dan een volwassen kat. Net als een baby andere voeding nodig heeft dan een volwassen mens. Na ongeveer zeven weken alleen maar moedermelk te hebben gedronken, kan een kitten langzaamaan wennen aan vast voedsel. Als ze een week of 12 zijn, moeten ze volledig aan vast voedsel gewend zijn.
  • Een kitten is in de groei en heeft veel voedingsstoffen nodig om uit te kunnen groeien tot een gezonde volwassen kat. Calcium en fosfor heeft hij nodig om de groei van botten en de ontwikkeling van zijn gewrichten en gebit te ondersteunen. Ook heeft een kitten een grote behoefte aan eiwitten die ze voornamelijk uit vlees halen. Een kitten heeft maar liefst 10 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Een volwassen kat heeft maar 6 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig.
  • Zodra je kitten tandjes heeft kan hij beginnen aan brokjes. Het is belangrijk dat de brokjes die je je kitten geeft alles bevatten wat je kitten nodig heeft. Dit zal hem helpen om goed te kunnen groeien en voldoende energie geven om lekker rond te kunnen dollen en spelen.


Tip: Kies voor brokjes speciaal voor kittens zoals Total Bite 2-12 maanden. Deze zijn volledig afgestemd op zijn behoeften en hebben een kleiner formaat waardoor ze makkelijker te eten zijn.

Volwassen levenslustige kat

Als je kat volwassen is, blijft een uitgebalanceerd dieet belangrijk voor de gezondheid. Zo zijn vitamines nodig voor onder andere goed zicht en een goede stofwisseling. De juiste hoeveelheid mineralen zoals calcium en magnesium zorgt voor het goed functioneren van het skelet. Essentiële vetzuren zijn weer belangrijk voor een gezonde vacht en voortplantingsorganen. Koolhydraten en vezels heeft je kat nodig voor de spijsvertering en stoelgang. Om energiek te blijven en spieropbouw te krijgen en behouden is de juiste hoeveelheid eiwitten essentieel. Veel katten beginnen wanneer ze volwassen zijn problemen met hun gewrichten, gebit of urinewegen te krijgen. Daarom heeft Total Bite brokjes voor volwassen katten die allemaal de hierboven genoemde ingrediënten bevatten.

Een gezonde oude dag

Zodra je kat wat ouder wordt, betekent dit niet dat hij minder levenslustig wordt en alleen maar voor de kachel ligt. Toch heeft hij vanaf een jaar of zeven wat extra ondersteuning nodig als het gaat om bijvoorbeeld de gewrichten, vitale organen, goed zicht en een gezonde huid en vacht. Oudere katten hebben vaak een mindere eetlust en een langzamer verteringsproces. Daarom is het belangrijk dat wanneer ze eten, ze ook alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Total Bite heeft speciaal voor seniorkatten brokken ontwikkelt die alle juiste voedingsstoffen bevatten en boordevol vitamines en taurine zitten, voor een gezond hart en sterker afweersysteem. De toevoeging van Glucosamine en Chondroitine zorgt voor soepele en gezonde gewrichten. Dankzij deze gezonde voeding komt je oudere kat gezond en gelukkig zijn oude dag door!

Total Bite


Bij het kiezen van de beste voeding voor jouw opgroeiende kitten, volwassen of oudere kat komt dus meer kijken dan je denkt. Er is immers veel om rekening mee te houden. Gelukkig maakt Total Bite het makkelijk voor je.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via