Tipclip: Bodembedekking

29 mrt. 2018

In deze tipclip vertellen wij je alles wat je wilt weten over het gebruik van bodembedekking.

Een goede bodembedekking
Wil je een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je knaagdier of konijn? Dan vormt bodembedekking een goede basis. Zo nestelt een hamster zich het liefst in een warm holletje, zit een cavia het liefst op hooi, en zijn ratten en muizen gevoelig voor stofrijke bodembedekking. Laat je over deze keuze dan ook goed adviseren door de Discus specialist.

Hooi en stro
Hooi en stro zijn bekende bodembedekkers. Hooi dient daarbij als voeding, maar is ook uiterst geschikt om heerlijk zacht op te liggen. Stro daarentegen is bedoeld als bodembedekking maar kan ook gegeten worden. Let hierbij er wel op dat stro niet voldoende vitaminen en mineralen bevat en redelijk hard en scherp is. Zo kunnen cavia's hier bijvoorbeeld niet tegen, want ze hebben een gevoelige huid, pootjes en ogen.

Hennepvezel
Knaagdieren zijn dol op Hennepvezel. Dit is een zeer zachte en comfortabele bodembedekker en neemt veel geurtjes en vocht in zich op. Het voordeel van hennepvezel is dat je geen onderlaag nodig hebt en dat het geschikt is voor alle knaagdieren. Verschoon wekelijks de bodembedekking van het dierenverblijf. Zo zorg je voor een gezonde en fijne leefomgeving.

Wil jij weten welke bodembedekking het beste is voor jouw knaagdier? Kom langs in de Discus winkel en vraag het de specialist.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-blog-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Voor veel katten is apporteren één van de leukste spelletjes om te doen. Brengt jouw kat het speeltje niet bij je terug? In dit artikel lees je hoe je ook jouw kat kunt leren apporteren.

Nu de temperatuur daalt en het blad van de bomen valt bereiden egels zich voor op de winter. In dit artikel lees je meer over egels in de tuin en hoe je ze het beste kunt helpen in aanloop naar de winterslaap.

In dit artikel lees je waarom paddenstoelen gevaarlijk zijn voor je hond en wat je moet doen als je hond een paddenstoel gegeten heeft.

Deel via