0 items

Tipclip: Bodembedekking

29 mrt. 2018

In deze tipclip vertellen wij je alles wat je wilt weten over het gebruik van bodembedekking.

Een goede bodembedekking
Wil je een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je knaagdier of konijn? Dan vormt bodembedekking een goede basis. Zo nestelt een hamster zich het liefst in een warm holletje, zit een cavia het liefst op hooi, en zijn ratten en muizen gevoelig voor stofrijke bodembedekking. Laat je over deze keuze dan ook goed adviseren door de Discus specialist.

Hooi en stro
Hooi en stro zijn bekende bodembedekkers. Hooi dient daarbij als voeding, maar is ook uiterst geschikt om heerlijk zacht op te liggen. Stro daarentegen is bedoeld als bodembedekking maar kan ook gegeten worden. Let hierbij er wel op dat stro niet voldoende vitaminen en mineralen bevat en redelijk hard en scherp is. Zo kunnen cavia's hier bijvoorbeeld niet tegen, want ze hebben een gevoelige huid, pootjes en ogen.

Hennepvezel
Knaagdieren zijn dol op Hennepvezel. Dit is een zeer zachte en comfortabele bodembedekker en neemt veel geurtjes en vocht in zich op. Het voordeel van hennepvezel is dat je geen onderlaag nodig hebt en dat het geschikt is voor alle knaagdieren. Verschoon wekelijks de bodembedekking van het dierenverblijf. Zo zorg je voor een gezonde en fijne leefomgeving.

Wil jij weten welke bodembedekking het beste is voor jouw knaagdier? Kom langs in de Discus winkel en vraag het de specialist.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-blog-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Vandaag de dag kun je een kat niet zomaar zonder gevaren naar buiten laten. Wil je jouw kat toch graag naar buiten laten? In dit artikel geven wij je 12 tips om dit zo veilig mogelijk te doen.

Naast het uitlaten kunnen jij en je hond ook een wat langere wandeling met elkaar maken. In dit artikel geven we je tips en advies over het maken van een lange wandeling met je hond.

Deel via