GimCat Premium kattenpasta's

Premium Pasta’s voor de speciale gezondheidsbehoeften van katten

Katten hebben in verschillende leefomstandigheden specifieke behoeften om gezond te blijven. Speciaal daarvoor heeft GimCat de Expert Line ontwikkeld, die zinvolle ondersteuning kan geven als aanvulling op de voeding. Elke pasta in de Expert Line stimuleert en beschermt de gezondheid van katten in speciale situaties:

 • Van opgroeiende kittens tot de senior kat
 • Voor de kat met een gevoelige spijsvertering
 • Voor katten die snel stress-symptomen vertonen
 • Voor het veiligstellen van de essentiële taurinebehoefte
 • Voor katten die risico lopen urinestenen te ontwikkelen of al hebben ontwikkeld
GimCat heeft 6 verschillende premium pasta tubes ontwikkeld:

 1. Senior Pasta - Houdt je kat fit op oudere leeftijd
 2. Urinary Pasta - Unieke urinewegpreventie voor katten
 3. Kitten Pasta - Ondersteunt harmonieuze groei
 4. Gastro Intestinal Pasta - Gezonde spijsvertering voor katten
 5. Taurine Pasta - Veilige taurinetoediening voor gezonde katten
 6. Anti-Stress Pasta - Stressvermindering bij gevoelige katten
Elk van deze innovatieve pasta's levert voedingsstoffen die zijn afgestemd op de betreffende situatie. Voor de dagelijkse, totale verzorging van katten heeft GimCat 3 verschillende Every Day Pasta's ontwikkeld. Ook deze pasta's smaken heerlijk, voorzien je kat ook nog eens met hoogwaardige voedingsstoffen en zijn optimaal geschikt als dagelijkse voeding.

Senior Pasta – de anti-ageing-formule voor katten

Katten moeten zich goed voelen, zeker naarmate de jaren vorderen. Vaak merken wij helemaal niets aan ons elegante huisdier. Toch mogen we anti-ageing vanaf een leeftijd van 7 jaar niet uit het oog verliezen. Hoewel in vergelijking met mensen of honden ouderdomsverschijnselen uiterlijk bij katten nauwelijks opvallen, zijn vanaf het zevende levensjaar van de kat al een reeks veranderingen in de stofwisseling waar te nemen.

De symptomen daarvan kunnen per dier enorm verschillen. Sommige katten krijgen last van een toenemend aantal leeftijd gerelateerde gebreken, zoals verminderde vetstofwisseling of eiwitvertering, problemen met huid en vacht, versleten gewrichten of moeite met stressverwerking. De GimCat Senior Pasta met BALANCED-AGEING FORMULA bevat een hoogwaardig complex aan werkzame stoffen dat deze veranderingen kan voorkomen en de hieraan gerelateerde klachten kan verminderen.

5 belangrijke voordelen van de Senior Pasta voor katten

 • Bevat L-carnitine en een vitamine-B-complex ter verbetering van de vetstofwisseling
 • Bèta-glucanen versterken het immuunsysteem
 • Proteïne uit witte vis voor een optimale vertering
 • Bevat L-tryptofaan dat bij stress rustgevend en kalmerend werkt
 • Glucosamine om de gewrichten bewegelijk te houden

Urinary Pasta – perfecte bescherming van de urinewegen van katten

Katten besparen op grond van hun herkomst op water. Zij scheiden zo min mogelijk water af en daarom is hun urine sterk geconcentreerd. Ze hebben hierdoor een tot wel 700% grotere kans een nier- en urinewegaandoening te ontwikkelen dan bijvoorbeeld honden. Onvoldoende wateraanbod, veel droogvoer, te veel "plantaardig voer" en overgewicht gelden bovendien als de hoofdoorzaken voor diverse aandoeningen aan de nieren en urinewegen en zijn medeverantwoordelijk voor de vorming van nierstenen bij katten.

De GimCat Urinary Pasta met URINARY-SYSTEM PROTECTION is bedoeld voor katten met een FLUTD-probleem (aandoeningen aan de onderste urinewegen), ongeacht of zich al stenen hebben gevormd of om welk soort stenen het gaat. Deze pasta is als enige geschikt zowel ter preventie van urinestenen alsook ter vermindering van aanwezig struviet en calciumoxalaat.

4 belangrijke voordelen van de Urinary Pasta voor katten

 • Werkt tegen struvietstenen
 • Werkt tegen oxalaatstenen
 • Bèta-glucanen versterken het immuunsysteem en helpt bij bijkomende belasting van de urinewegen
 • De eerste pasta die beide soorten urinewegstenen tegengaat

Kitten Pasta – voor een optimale groei van kittens

Een van de mooiste dingen om mee te maken als kattenbezitter is het opvoeden van een kitten. Er is niets zo leuk om te zien hoe jouw kitten nieuwsgierig de wereld verovert, alles ontdekt, de sprongen oefent en zo snel groeit. De GimCat Kitten Pasta met HEALTHY-GROWTH FORMULA draagt bij aan een harmonieuze groei voor kittens.

Tijdens de groei werkt het organisme van de kat op volle toeren: de celdeling is in volle gang, het skelet ontwikkelt zich snel, het immuunsysteem en de organen zijn nog niet volgroeid en de blijvende tanden verdringen het melkgebit. Om snel groot en sterk te worden, hebben kittens veel proteïnes, vitamines en mineralen nodig. Samen ondersteunen deze stoffen een sterk immuunsysteem en de bot- en tandvorming.

5 belangrijke voordelen van de GimCat Kitten Pasta

 • Optimale calcium/fosfor-verhouding ter bevordering van de groei en botopbouw
 • 12 vitamines, sporenelementen en mineralen voor een sterk immuunsysteem
 • Lijnzaadolie en visolie voor een gezonde celbescherming
 • Taurine ter versterking van gezichtsvermogen en hartfunctie
 • Eigeel om te voorzien in de essentiële arachidonzuurbehoefte

Gastro Intestinal Pasta – voor een optimale maag- darmwerking bij je kat

Katten zijn veeleisende dieren, zeker wat hun voeding betreft. Ze kunnen erg gevoelig reageren als het gaat om hun voedingsstoffenbehoefte en de kwaliteit van de voeding. Gastro-intestinale stoornissen kunnen zowel de maag alsook de darm betreffen en braken, diarree of spijsverteringproblemen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn wijzigingen in het dieet, darmparasieten, virussen of bacteriën. Daarom is het van cruciaal belang om het delicate evenwicht tussen de nuttige en ongewenste darmbacteriën te handhaven.

Een gezonde darmflora en een intact darmslijmvlies vormen een essentiële basis voor de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen uit de voeding. De GimCat Gastro Intestinal Pasta met DIGESTIVE-SYSTEM PROTECTION bevat een hoogwaardig werkstofcomplex dat preventief werkt tegen dit specifieke spectrum en hiermee gepaard gaande voedingsgerelateerde klachten kan verminderen.

5 voordelen van de Gastro Intestinal Pasta voor katten

 • TGOS voor een gezonde darmflora
 • Gras voor een gezonde spijsvertering
 • Vlozaad verbetert de gezondheid van de darmen
 • Rode-iepenbast zorgt voor een vitaal darmslijmvlies
 • Bèta-glucanen verminderen irritaties en ontstekingen van het spijsverteringsstelsel

Taurine Pasta Extra – voor een optimale verzorging met taurine

Taurine is een essentieel aminosulfonzuur dat normaal gesproken wordt gevormd in de lever. Bij de kat is dit slechts in beperkte mate mogelijk, omdat de betreffende enzymesystemen bij dit dier nauwelijks actief zijn. Katten zijn er dus op aangewezen voldoende taurine uit hun voeding op te nemen; anders kunnen gevaarlijke tekorten ontstaan. Taurinegebrek wordt doorgaans slechts geleidelijk merkbaar, meestal pas als er al onomkeerbare schade is ontstaan. Zo kan de kat bij taurinegebrek plotseling blind worden als gevolg van een degeneratie van het netvlies op het oog of het hart van de kat is zwak.

De GimCat Taurine Pasta Extra met innovatieve BIOACTIVE TAURINE FORMULA zorgt doeltreffend voor de compensatie van een voedingsgerelateerd taurinegebrek. De perfecte combinatie van taurine en mosselpoeder ondersteunt het hart en het gezichtsvermogen van de kat. De vitamine B-complex en calcium in deze pasta ondersteunen bovendien het zenuwstelsel en de energiestofwisseling.

3 voordelen van de Taurine Pasta Extra voor katten

 • Vitamine B-complex ondersteunt het hart, het zenuwstelsel en de energiestofwisseling
 • Taurine en mosselpoeder ondersteunen het gezichtsvermogen en de hartfunctie
 • Calcium bevordert de gezondheid van het hart

Anti-Stress Pasta – kalmeert en zorgt voor meer evenwicht bij katten

De meeste katten houden niet van verandering. Alleen al het verzetten van een stoel kan katten stress opleveren en leiden tot onaangenaam gedrag. Dit kan de oorzaak zijn van overmatig krabben aan meubels, deurkozijnen en banken. Bovendien kan stress ertoe leiden dat katten ongecontroleerd in huis gaan plassen, braken en daardoor onzindelijk worden.

De meest voorkomende oorzaken van stress en gedragsproblemen bij katten zijn: een bezoek aan de dierenarts, een nieuwe gezinssituatie, verbouwing/verhuizing of een verandering in de directe omgeving door nieuwe dieren in huis of buiten in het territorium van de kat. De GimCat Anti-Stress Pasta met STRESS-CONTROL FORMULA bevat essentiële ingrediënten die stress tegengaan en het leven voor de kat makkelijker maken.

4 voordelen van de Anti-Stress Pasta voor katten

 • Slaapmutsje welke kalmerend werkt, de slaap bevordert en de angst vermindert
 • L-tryptofaan stimuleert de aanmaak van serotonine (gelukshormoon)
 • Sint-janskruid werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft een milde antidepressieve werking
 • Bèta-glucanen verminderen stressgerelateerde ontstekingsprocessen

> Bekijk ook de GimCat Every Day kattenpasta's

Wil jij graag meer informatie over de kattenpasta's van GimCat? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak en vraag het de specialist. Samen maken we de juiste keuze, ook voor jouw kat!