Discus Huismerk - Hooi & Stro voor konijn en knaagdier

Discus, de juiste keuze hooi, stro en andere bodembedekkers!

Discus is ons huismerk en bestaat uit kwalitatieve producten voor álle huisdieren. Een compleet en uniek assortiment boordevol voordelige producten voor een gezond en vitaal dier.
 

Konijnen en knaagdieren hebben hooi nodig om te eten en stro om in te slapen. Daarnaast mag een goed absorberende en stofvrije bodembedekker ook niet ontbreken. Discus heeft óók aan hooi, stro en andere bodembedekkers een uitgebreid assortiment samengesteld. Discus hooi en stro is van goede kwaliteit, fris en gezond. De producten zijn speciaal ontwikkeld om jouw huisdier van de juiste verzorging te voorzien.

Discus Huismerk hooi en stro voor konijn en knaagdier:

  • Is fris en gezond
  • Bijzonder hygiënisch
  • Voorkomt gebitsproblemen en diarree
  • Is specifiek afgestemd op de behoefte van het dier
  • De beste kwaliteit voor een scherpe prijs

 

 

Dat zit wel goed!

Eén product in het bijzonder, brengen wij graag even extra onder de aandacht; Discus Kruidenhooi. Vers hooi mag namelijk nooit aan het dagelijks menu van jouw huisdier ontbreken. Konijnen en veel andere knaagdieren eten alleen planten, hun spijsvertering is hier helemaal op ingesteld. Zorg daarom elke dag voor voldoende vers hooi om ze in topconditie te houden. Discus Kruidenhooi zorgt voor extra energie en vitaliteit en is er in drie verschillende varianten; Brandnetel & Goudsbloem, Kamille & Paardenbloem en Pepermunt & Wortel.

Discus Kruidenhooi:

  • Stofvrij en fris hooi.
  • Ruikt lekker vers en kruidig.
  • Houdt de spijsvertering op gang.
  • Kan onbeperkt gegeven worden.
  • Zeer geschikt voor kieskeurige dieren.

 

 

Hooi & Stro voor konijnen en knaagdieren

Het komt geregeld voor dat hooi en stro met elkaar verward worden. Beide producten zijn belangrijk bij het houden en verzorgen van konijnen en knaagdieren en worden daarom ook vaak tegelijk aangeschaft, maar ze zijn beslist niet hetzelfde. Hooi is gemaaid en gedroogd gras en stro bestaat uit gedroogde bloeistengels welke van de graanoogst zijn overgebleven. Hooi is voedzaam en bevat veel ruwe vezels, stro bevat vrijwel geen voedingsstoffen. Het is belangrijk om dit te weten zodat je altijd de juiste keuze voor je huisdier kunt maken en de producten op de juiste manier gebruikt. Hierover lees je hieronder meer.

TIP! Ken jij het spreekwoord 'Alle goede dingen bestaan in drieën'? Dat geldt in dit geval ook! Combineer het gebruik van hooi en stro met een goed absorberende bodembedekker. Zo blijft het verblijf van je konijn of knaagdier fris, hygiënisch en comfortabel tegelijk. Je maatje zal het erg op prijs stellen om in een schoon én warm verblijf van vers hooi te kunnen smikkelen.

 

Discus hooisoorten

Hooi is belangrijk omdat het onder andere zorgt voor slijtage van het gebit. Hierdoor worden veel vervelende gezondheidsproblemen voorkomen. Hooi is ook belangrijk omdat het de darmen aan het werk zet wat voor een goede spijsvertering zorgt en diarree voorkomt. Daarnaast gaan dieren door het eten van hooi meer drinken wat weer goed is voor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.

Konijnen en knaagdieren eten graag hooi, maar ze houden niet van stoffig of muf hooi. Goede kwaliteit hooi is belangrijk. Het moet vers zijn en lekker fris ruiken. Goed hooi is lichtgroen van kleur en heeft lange sprieten. Geel of bruin hooi is vaak van mindere kwaliteit en kan zelfs mijten of schimmel bevatten. Zorg dat je oud hooi regelmatig uit het verblijf verwijderd en er weer nieuw vers hooi voor in de plaats aanbiedt. Het is niet aan te raden hooi als bodembedekking te gebruiken. Daarvoor absorbeert het simpelweg niet goed genoeg. Door hooi in een hooiruif of voerbal aan te bieden blijft het verblijf schoner dan wanneer je het op de bodem legt. Een win-win situatie want voor je konijn of knaagdier is het ook nog eens een leuke bezigheid om wat meer moeite voor het hooi te moeten doen.

 

Discus natuurstro

Stro heeft een grovere structuur dan hooi en ziet er vaak wat geelachtig uit. Stro wordt veel gebruikt als bodembedekking in het verblijf van konijn en knaagdieren, maar ook in stallen van boerderijdieren. Stro kan goed de warmte isoleren waardoor het ideaal is voor buitenhokken. Met name in de winter beschermt het goed tegen de kou. Konijnen en knaagdieren vinden het heerlijk om er een holletje in te maken voor extra warmte en comfort.

Naast dat stro de warmte vasthoudt neemt het ook vocht en urine op. Dit doet het alleen wel in mindere mate dan andere bodembedekkers. Hierdoor is stro wat minder geschikt als bodembedekking, maar juist uitermate geschikt als comfortproduct. Door een dikke laag Discus natuurstro als toplaag bovenop andere bodembedekkers te gebruiken profiteert jouw konijn of knaagdier van de voordelen van beide producten.

 

Discus bodembedekkers

Konijnen en knaagdieren worden gelukkig van een fijne, ruime leefruimte met kwalitatief goede bodembedekking. Een goede bodembedekking moet kunnen isoleren én absorberen. Met name de vochtopname is belangrijk zodat de urine niet in de bodem van het verblijf kan doordringen. Een goede bodembedekker is stofvrij en houdt het hok schoon en fris. Daarnaast blijft het belangrijk om het verblijf regelmatig te verschonen! Discus heeft verschillende soorten bodembedekking zoals hygiënekorrels, houtvezel, natuurstro en beukensnippers van de beste kwaliteit.

 

Wist je dat?

Door met regelmaat vers hooi aan te bieden draag je bij aan de natuurlijke tandslijtage die noodzakelijk is. Het zorgt ervoor dat je konijn of knaagdier goed en veel moet kauwen waardoor de tanden op natuurlijke wijzen zullen slijten. Gebitsproblemen door onvoldoende slijtage komen helaas erg vaak voor. Scherpe delen prikken in de tong of wangen en door de pijn wordt er soms helemaal niet meer gegeten. Het is verstandig om ze naast hooi ook goede voeding en het nodige knaagmateriaal te geven om de tandslijtage zo optimaal mogelijk te bevorderen.

 

Meer weten?

Wil jij graag meer weten over het houden en verzorgen van konijnen en knaagdieren? Of ben je benieuwd met welke producten jij jouw huisdier nog meer gelukkig(er) kunt maken? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak. De specialist in de winkel helpt je graag verder.