Maak een ijsje voor je kat

Vitakraft voor katten

5 tips om je kat koel te houden tijden warme zomerdagen

Tijdens tropische zomerdagen kan je kat last hebben van de warmte en oververhit raken. Hieronder een aantal tips om samen de warme dagen goed door te komen:

 1. DRINKWATER!!!
  Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater! Dit is zeer belangrijk om uitdroging te voorkomen.
 2. Een koele omgeving
  Zorg ervoor dat het in huis zo koel mogelijk is. Dit kun je doen door ramen en gordijnen dicht te doen zodra het buiten warmer is dan binnen.
 3. Koelen door nat maken
  Honden, katten, konijnen en knaagdieren kun je nat maken. Dit kun je het beste doen bij de kop, oren, hals en poten van het dier. Let op dat het water niet ijskoud is, hierdoor trekken de bloedvaten van het dier samen waardoor hij zijn lichaamswarmte moeilijk kwijt raakt
 4. Zorg voor schaduw
  Katten zoeken zelf een fijn schaduwplekje op, zorg voor voldoende schaduw of dat je kat naar binnen kan.
 5. Geef een ijsje
  Vries Liquid Snack in en geef hem als ijsje aan je kat.


Maak een ijsje van de Vitakraft Liquid Snacks

Liquid Snack kan puur, als toplaag over de hoofdvoeding om de acceptatie te verhogen of ingevroren als ijsje gevoerd worden. Het bevat weinig calorieën, heeft een suikervrije receptuur en is voor katten vanaf 3 maanden geschikt. De snack is per 6 stuks verpakt.

Vitakraft Liquid Snacks

Liquid Snack is een vloeibare snack die ook kan worden ingevroren en zo als ijsje kan worden gegeven bij warm weer. Let er wel op dat je kat geen grote stukken in 1 keer binnenkrijgt. Duw de Liquid snack rustig uit het sachet zodat je kat echt aan het ijsje moet likken i.p.v. erop gaat kauwen.


Geniet samen met je dier van de mooie zomerdagen en –avonden. Met de bovenstaande tips kunnen jullie samen de tropische hitte doorstaan. Zou je hier graag hulp of advies op maat bij willen? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak. De specialist in de winkel helpt je graag verder.