Filteren

Filter
X
Jouw selectie
Geen filters geselecteerd

Kattenluikjes

externalId=discus-detail-sub-category-template-right-column-1.6.1.1&filter[active]=1&filter[category]=/Kat&filter[sub_category]=/Kat/Kattenluiken

Kattenluikjes

Een kattenluik is een goede oplossing om je kat meer vrijheid te geven door hem zelf naar binnen en buiten te laten als je niet thuis bent. Als je wel thuis bent hoef je ook niet continue de deur open en dicht te doen. Kattenluiken kunnen gemonteerd worden in deuren, ramen of muren. Wij hebben normale kattenluiken maar ook kattenluiken met chip of magneet. Deze kattenluiken voorkomen dat een ander dier zomaar naar binnen kan komen. Er zijn verschillende kattenluiken verkrijgbaar. Er zijn kattenluiken die bestemd zijn voor kleine katten of speciaal voor grote katten. Alle kattenluiken zijn makkelijk te monteren en erg praktisch. Probeer ze uit en ontdek het gemak. Let wel op! Niet alle luiken zijn geschikt voor dezelfde materialen.

Een kattenluik met chip

Wil je dat jouw kat zelf naar binnen kan? Dit kan met de kattenluiken met magneet en kattenluiken met chip uit het Discus assortiment. De kattenluiken met microchip werken op batterijen. Het kattenluik ziet de chip van jouw kat als een elektronische sleutel. Het chipnummer van jouw kat wordt onthouden. Het kattenluik geeft alleen toegang aan geregistreerde katten. Op deze manier kun je er voor zorgen dat het ene huisdier wel naar binnen kan en de andere (bijvoorbeeld je hond) niet. Katten luiken met chip kunnen vier standen hebben. De eerste stand is naar binnen en naar buiten, de tweede stand is gesloten, de derde stand is alleen naar buiten, niet meer naar binnen en de vierde stand is alleen naar binnen, niet meer naar buiten. Zo kun je voorkomen dat jouw kat op ongewenste momenten naar buiten gaat. Wanneer het bijvoorbeeld druk op de weg is of als het slecht weer is buiten. Het enige nadeel van deze kattenluiken zijn dat ze over het algemeen iets duurder zijn dan de normale luiken.

Kattenluik met magneet

Deze kattenluiken werken door middel van een magneet. De kat moet een halsband dragen waaraan het magneet bevestigd kan worden. Wanneer jouw kat dan in de buurt van het kattenluik komt gaat het magnetische kattenluikje open. De enige nadelen aan dit type kattenluik is dat jouw kat verplicht een halsbandje moet dragen en dat hij of zij het magneetje kan verliezen.

Normaal kattenluik

Wij verkopen allerlei verschillende varianten kattenluiken. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen zodat ze in verschillende deuren, muren of ramen passen. Maar hoe plaats je een kattenluikje nou? Allereerst is het belangrijk om de juiste plaats te bepalen waar je het luikje wilt. Vervolgens kun je de plek gaan markeren waar je het luikje gaat bevestigen. De meeste luiken voor katten worden geleverd met een voorbeeld zodat je precies weet waar je de vier gaten moet boren. Daarna zaag je een opening en kun je het kattenluik monteren aan de binnen- en buitenzijde van het luik.