Discus Huismerk - Kattenbakvulling

Discus, de juiste keuze korrels voor de kattenbak!

Discus is ons huismerk en bestaat uit kwalitatieve producten voor álle huisdieren. Een compleet en uniek assortiment boordevol voordelige producten voor een gezond en vitaal dier.

Een kat plast en poept het liefst gewoon in de tuin. Het zand buiten is lekker zacht, absorbeert de urine goed en de kattendrol kan er makkelijk in begraven worden. Goed bedacht van de kat, maar dat is natuurlijk niet zo fris en ook niet echt praktisch. We hebben liever een ‘kat in ’t bakkie’. Een kattenbak gevuld met Discus kattenkorrels is daar een goede vervanging voor en bootst een wc-plekje in de tuin goed na. Daar word niet alleen je kat gelukkig van maar jij ook! Discus kattenbakvulling zorgt voor een frisse, hygiënische kattenbak welke in de dagelijkse behoefte van jouw maatje voorziet. Het Discus Huismerk biedt keuze uit diverse soorten korrels voor de kattenbak.

Discus Huismerk kattenbakvulling:

 • Voor een tevreden kat
 • Hoge urine- en geurabsorptie
 • Keuze uit diverse soorten
 • Voordelig en van goede kwaliteit
 • Veel positieve klantbeoordelingen


Dat zit wel goed!

Eén product in het bijzonder, brengen wij graag even extra onder de aandacht; Discus Fine Grain hygiënekorrels met frisse babypoeder- of lavendelgeur. Deze klontvormende kattenbakvulling is een natuurproduct dat gemaakt is van fijne kleikorrels. Deze korrels zorgen voor een goede absorptie van vocht en geurtjes. Om het aangenamer te maken is de vulling verkrijgbaar met de geur van babypoeder of lavendel. Hierdoor worden kattenbakgeurtjes nog beter geneutraliseerd.

Het grote absorberend vermogen zorgt er ook voor dat urine direct wordt opgezogen. Zo ontstaan onmiddellijk stevige klontjes die nare geurtjes geen kans geven. Deze klontjes schep je dagelijks eenvoudig uit de bak, waardoor je minder vaak de complete bak hoeft te verschonen. Dit maakt deze kattenbakvulling ook nog eens zuinig in gebruik; de vulling gaat 2x langer mee dan niet-klontvormende kattenbakvulling.

De voordelen van Discus Fine Grain Hygiënekorrels kattenbakvulling op een rij:

 • 99% stofvrij
 • Klontvormende fijne korrel
 • Hoge absorptie van urine en geurtjes
 • Frisse babypoeder of lavendel geur
 • Vulling voor 4 maanden


De juiste keuze kattenbakvulling

Er zijn vandaag de dag veel verschillende soorten kattenbakvulling te krijgen. Wat de beste kattenkorrel is, hangt echt alleen van jouw kat af. Katten kunnen namelijk erg eigenzinnig zijn en hebben zo hun eigen duidelijke voorkeuren. Dat geldt voor de voeding die je ze geeft, de speeltjes om mee te spelen, de plek om te slapen en ook zeker voor de kattenbak en de vulling die je gebruikt.

Het Discus huismerk biedt keuze uit houtkorrel, klontvormende en niet-klontvormende vulling. De belangrijkste aandachtspunten om op te letten zijn:

 • De meeste katten hebben een voorkeur voor houtkorrel of fijn kattengrit met zandstructuur.
 • De klontvormende vulling bestaat uit een klei dat verklontert zodra het in contact komt met vloeistof zoals urine. De compacte klontjes die gevormd worden zijn eenvoudig uit de kattenbak te scheppen. Daarnaast absorbeert het ook de vieze geurtjes die in de bak blijven hangen en is het erg zuinig in gebruik.
 • Bij het gebruik van een niet-klontvormende vulling is het, mede vanwege de onaangename urinegeur, belangrijk de kattenbak om de paar dagen in zijn geheel te legen en te reinigen.
 • Als je van kattenbakvulling wil veranderen kun je dit het beste geleidelijk doen door de nieuwe kattenkorrel door de oude te mengen.


Het belang van een schone kattenbak

Het is niet het leukste klusje wanneer je een kat in huis hebt; het verschonen van de kattenbak. Het is wel een van de belangrijkste! Je kat zal het je in ieder geval niet in dank afnemen wanneer je dit niet geregeld doet en uiteindelijk op zoek gaan naar een andere plek om de behoefte te kunnen doen. Groot gelijk, want je gaat zelf ook niet graag naar een vies toilet waar niet is doorgespoeld. Toch?

Het goed schoonhouden van de kattenbak kent niet alleen veel voordelen voor je kat, maar ook voor jezelf:

 • Je voorkomt ermee dat je kat op het tapijt, de meubels of in de wasmand plast of poept.
 • Door de keutels en urine eerder uit de bak te verwijderen, blijven de geurtjes minder in huis hangen.
 • Door vaker schoon te maken zal het grit de urine beter opnemen en voorkom je dat er een plas naar de bodem zakt.
 • In poep en plas zitten altijd bacteriën en hoe langer dit blijft liggen, hoe groter de bacteriegroei zal zijn.
TIP! Wil je de witte pootafdrukjes op de vloer graag tegengaan of heb je regelmatig de korrels in de woonkamer liggen? Maak dan gebruik van een uitloopmat speciaal voor het opvangen van grit uit de kattenbak.

De kattenbak vullen met grit

Na het schoonmaken dient de kattenbak weer opnieuw met grit gevuld te worden. Houd bij het vullen rekening met het volgende:

 • Wanneer je na het verschonen de kattenbak met grit gaat vullen is het erg belangrijk dat deze eerst goed droog is. Klontvormend kattengrit kan zelfs onbruikbaar worden wanneer de bak niet goed droog is gemaakt.
 • Plaats de kattenbakzak indien je deze gebruikt of bedek de bodem met oude kranten.
 • Vul de kattenbak met een laagje van ongeveer drie tot vijf centimeter grit, tenzij de verpakking anders vermeldt. De meeste katten zullen het fijn vinden om voldoende kattengrit te hebben om de ontlasting onder te kunnen graven.
 • Er zijn veel verschillende soorten kattenbakvulling en niet iedere variant zal je favoriet zijn. Het kan soms best nodig zijn om eens wat andere producten te proberen totdat je een vulling vindt waar je tevreden over bent. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook een aantal milieubewuste varianten te verkrijgen.


Wist je dat?

Het niet alleen van de kattenbakvulling afhangt of de kat de bak goed gebruikt? Het aantal beschikbare plekken is ook belangrijk. In principe geldt dat je altijd het aantal kattenbakken moet hebben gelijk aan het aantal katten, plus één.

1 kat = 2 kattenbakken
2 katten = 3 kattenbakken
3 katten = 4 kattenbakken

Zet iedere kattenbak op een vaste, rustige en goed bereikbare plek in huis en zorg dat jouw kat ook goed weet waar ze staan. Maak de kattenbakken regelmatig, het liefst dagelijks, schoon. Let er ook op dat je de eet- en drinkbakjes niet vlakbij de kattenbak neerzet. Dit is erg onnatuurlijk voor katten en kan ervoor zorgen dat jouw kat de kattenbak niet wil gebruiken.

Meer weten?

Wil jij graag meer weten over het gebruik van de kattenbak? Of ben je benieuwd met welke kattenbakvulling jij jouw kat het gelukkigst maakt? Kom naar de Discus dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt! Je kunt de kattenkorrels natuurlijk ook makkelijk en snel direct op discus.nl bestellen.

Discus Kattenbakvulling

4232b736-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862,42b4ceb2-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862,42c59abf-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862,42d698e0-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862,42e71432-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862,42f7c9b9-0dac-11e8-9d03-06e8ffddb862
 21,99
Op voorraad
Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis