Hoe jouw hond dingen interpreteert!

Wist je dat het gedrag van honden heel erg kan verschillen dan dat van een mens? Hieronder vertellen wij jou hoe een hond dingen interpreteert:

Knuffelen

Knuffelen betekent voor een hond helemaal niet hetzelfde als voor een mens. Waar mensen geneigd zijn te knuffelen als uiting van liefde of genegenheid komt dit bij een hond heel anders over. Een hond denkt dat dit een vorm van dominantie is. Dit komt omdat honden een andere denkwijze hebben dan mensen. De meeste honden accepteren het wel; dit betekent niet dat ze ervan houden. Knuffelen met je hond kan geen kwaad, zolang je maar goed op de reactie van je hond let.

Oogcontact

Voor mensen is oogcontact belangrijk om goed met iemand te kunnen communiceren. Voor honden is dit niet het geval; het is vaak onaangenaam. Zodra je jouw hond recht in zijn ogen kijkt zal hij zich ongemakkelijk voelen en een bepaalde reactie vertonen. De ene hond gaat kwispelen; hij hoopt op een vriendelijke tegenreactie. Een andere hond zal je blik ontwijken; ze vinden het te ongemakkelijk. Zorg ervoor dat je bij vreemde honden niet te lang doordringend oogcontact houdt. Pas als je een goede band hebt met een hond, kan oogcontact geen kwaad.

Lichaamstaal

Voor de meeste baasjes is lichaamstaal een belangrijk communicatiemiddel tegen hun hond. Als je de verkeerde lichaamstaal uitstraalt kan jouw hond zich aangevallen of bedreigd voelen. Honden zijn namelijk erg gericht op lichaamstaal en weten hierdoor vaak snel wat een mens bedoelt. Probeer maar eens een commando uit te voeren als je een andere lichaamstaal uitstraalt dan normaal, jouw hond zal minder geneigd zijn het commando uit te voeren. Zorg er dus voor dat je lichaamstaal duidelijk is voor jouw hond.

Wandelingen

Wandelingen zijn essentieel voor jouw hond. Als jouw hond hele dagen in huis leeft, zal er te veel energie in jouw vierpoter overblijven. Hierdoor slaapt hij onrustig en kan zijn gedrag veranderen. Zorg er daarom voor dat je genoeg wandelt met jouw hond. Te kort wandelen is ook niet goed; een hond moet wel de tijd hebben om aan paaltjes of struiken te snuffelen. Dit doen honden om te weten te komen welke honden hier ook hebben gelopen. Zorg er daarom altijd voor dat je lang genoeg wandelt met je viervoeter.

Voor meer informatie over jouw hond en zijn gedrag kun je terecht bij jouw Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via