Aquariumplanten

Onder invloed van licht maken planten zuurstof en die zuurstof hebben de goudvissen in jouw aquarium hard nodig. Bovendien knabbelen goudvissen graag aan de planten en gebruiken het af en toe als schuilplaats.

  • Planten in een pas ingericht aquarium hebben het vaak een half jaar lang behoorlijk moeilijk. Dit komt omdat water en bodem nog niet voldoende voedingsstoffen hebben kunnen opbouwen.
  • Kies je voor planten die maar weinig voedselreserves hebben, dan kunnen ze zelfs doodgaan. Er zijn daarom mensen die kiezen voor plastic planten. Dit kan prima. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze hierop knabbelen, want ze eten niet de plant op maar zijn op zoek naar algen en micro-organismen die ze van de blaadjes eten.

Kies je wel voor levende planten dan is het zeer raadzaam om je hierover te laten informeren door een Discus dierenspeciaalzaak vanwege de grote diversiteit.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via