Bescherm je huisdier tegen zonnebrand

16 jul. 2018

Het zonnetje schijnt volop! Iedereen geniet van deze heerlijke zomer. Als je er veel op uit trekt met je huisdier is het wel belangrijk om hem goed te beschermen tegen zonnebrand. Net als bij mensen kan uv-straling ook bij honden en katten schade veroorzaken.

Vooral witte en lichtgekleurde dieren zijn gevoelig voor zonnebrand. Zij hebben minder pigment en moeten dus goed beschermd worden. Ook bij huisdieren met weinig, een dunne of zelfs geen vacht is het goed oppassen dat de huid niet verbrandt. We geven je een aantal tips over hoe je jouw huisdier het beste tegen de zon kunt beschermen.

Zonnebrandcrème
Om verbranding te voorkomen kun je het beste de huid van je huisdier insmeren met een zonnebrandcrème. Informeer bij de dichtstbijzijnde Discus-winkel naar de mogelijkheden om ook jouw huisdier goed te kunnen beschermen. We hebben alvast de volgende tips voor je verzameld:

  • Smeer vooral de minder behaarde delen goed in zoals de kop, de liezen, de neus en neusbrug, en vergeet bij de kortharige intacte mannetjes de testikels niet. Deze delen worden niet beschermd door de vacht waardoor ze gevoeliger voor uv-straling zijn en al snel kunnen verbranden.
  • Om te voorkomen dat je hond of kat de zonnebrandcrème er meteen weer aflikt, kun je het beste smeren op momenten dat je huisdier is afgeleid. Dit kan bijvoorbeeld net voordat je de kat te eten geeft of voordat je met de hond gaat wandelen.
  • Let er op dat je huisdier nooit te lang in de zon verblijft. Probeer de periode in de zon zo kort mogelijk te houden. Vermijd de zon in ieder geval tussen twaalf en drie uur en zorg dat je huisdier gedurende de dag de mogelijkheid heeft om de schaduw of een andere koelere plek op te zoeken.

Meer advies
Wil je meer advies of tips voor de beste verzorging van je huisdier in de zomer? Kom dan eens langs bij de Discus dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er wordt vaak gezegd dat je hond of kat geen chocolade moet eten. Maar waarom is dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over chocoladevergiftiging bij hond en kat.

We vinden het allemaal vaak ontzettend lief dat katten kopjes komen geven. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over katten en het geven van kopjes.

Pas op, je hond kan heel ziek worden van blauwalg. In dit artikel vertellen we je meer over blauwalg en de gevaren voor je hond.

Deel via