Buitenvogels voeren

Met name tijdens de winter en de herfst is het fijn voor vogels als je voer in de tuin klaarlegt. De winter en de herfst zijn de seizoenen waarin er niet veel eten voor de vogels te vinden is. De vogels moeten dan wel genoeg vet hebben om de kou te overleven. Er zijn verschillende manieren om ze te helpen.

Pinda’s en pindakaas


Eén van de meest bekende manieren om vogelvoer op te hangen is het rijgen van pinda’s. De Discus dierenspeciaalzaak verkoopt ook speciale pindakaas in potten voor vogels.

Vogelkrans


Een nieuwe manier om vogelvoer te presenteren is door middel van een vogelkrans. Dit is een holle krans gemaakt van kippengaas gevuld met vetbollen en pinda’s. Een vogelkrans kan je heel eenvoudig op tafel leggen of aan een tak hangen. Als je een beetje handig bent, dan kan je zelf een vogelkrans in elkaar knutselen.

Vogelhuisje


Een andere bekende manier van vogels voeren is eten in een vogelhuisje neerleggen. Een vogelhuisje is bijvoorbeeld handig voor voedsel, zoals brood, dat niet nat mag worden. Door het voer in een vogelhuisje te leggen houd je ook nog eens muizen en ander ongedierte weg.

Voederautomaat


In de Discus dierenspeciaalzaak kan je verschillende soorten voederautomaten voor vogelvoer kopen. Het principe van een voederautomaat is een opslag van voer met aan de onderkant een reservoir waar vogels uit kunnen eten. Nadat de vogels gegeten hebben, wordt het weer bijgevuld doordat het eten uit het reservoir naar beneden valt.


Vogelvoer

Ga naar de Discus dierenspeciaalzaak voor meer informatie over het voeren van vogels in de herfst en winter.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via