Dagje uit met je viervoeter

Veel mensen gaan graag op pad met hun hond, lekker fietsen, wandelen of sporten. Heel erg leuk, maar ook heel erg leerzaam. Zo leert je hond veel verschillende situaties en mensen kennen en kun je samen veel avonturen beleven.

Fiets je graag met je hond en wil je dit veilig doen, gebruik dan een fietsbeugel. Dankzij de fietsbeugel kun je beide handen aan het stuur houden en loopt je hond op een veilige afstand van de fiets. Er zijn verschillende beugels verkrijgbaar afhankelijk van het type fiets. Kleine, oude of niet meer zo sportieve honden kun je met een fietskar veilig meenemen. Let op, doe jouw hond ook in de hondenfietskar aan de lijn zodat hij er tijdens het fietsen niet uit kan springen.

Hardlopen met je hond is een geweldige manier om fit te worden en te blijven! Bouw het hardlopen langzaam op en houd je hond goed in de gaten. Zie je tekenen van vermoeidheid of gaat je hond zelfs al zitten. Stop dan gelijk. Voor het hardlopen zijn er heel erg handige hondenlijnen waarbij je je handen vrij houdt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via