0 items

De spijsvertering van je kat

30 mrt. 2018

Katten zijn vaak duidelijk in wat ze wel en niet eten. De reden daarvoor zullen we misschien nooit weten, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je kat op orde te houden.

Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt. Ze doen dit niet zo snel uit zichzelf. Zorg dat er altijd vers water op kamertemperatuur te vinden is. Er zijn allerlei leuke fonteintjes te koop dat het drinken stimuleert en je kunt ervoor kiezen om natvoeding te geven. Hier zit extra vocht in en is goed voor de darmflora.

Goed kauwen bevordert de opname van voedingsstoffen. Zorg voor een complete voeding b.v. brokjes van Total Bite zodat jouw kat niets tekortkomt. Geef niet alles in één keer aan je kat. Je kunt de brokvoeding van de kat in spelletjes doen, zodat ze moeten bewegen en nadenken om hun eten te krijgen. Geef je zo nu en dan een snack? Vergeet dit dan niet af te trekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Katten staan bekend als echte krabbers. Een kat krabt niet uit kwaadheid, maar uit natuurlijke behoefte. Lees hier waarom krabpalen, krabtonnen en krabplanken hier de oplossing voor zijn.

Wanneer de nagels van je hond te lang zijn is het goed om deze te knippen. Honden kunnen erg veel last van (te) lange nagels krijgen. Je leest er alles over in dit artikel.

Een van de belangrijkste taken bij de dagelijkse verzorging van een kat is het verschonen van de kattenbak. In dit artikel vertellen we je graag waarom, hoe vaak en hoe je dit het beste kunt doen.

Deel via