De spijsvertering van je kat

30 mrt. 2018

Katten zijn vaak duidelijk in wat ze wel en niet eten. De reden daarvoor zullen we misschien nooit weten, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je kat op orde te houden.

Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt. Ze doen dit niet zo snel uit zichzelf. Zorg dat er altijd vers water op kamertemperatuur te vinden is. Er zijn allerlei leuke fonteintjes te koop dat het drinken stimuleert en je kunt ervoor kiezen om natvoeding te geven. Hier zit extra vocht in en is goed voor de darmflora.

Goed kauwen bevordert de opname van voedingsstoffen. Zorg voor een complete voeding b.v. brokjes van Total Bite zodat jouw kat niets tekortkomt. Geef niet alles in één keer aan je kat. Je kunt de brokvoeding van de kat in spelletjes doen, zodat ze moeten bewegen en nadenken om hun eten te krijgen. Geef je zo nu en dan een snack? Vergeet dit dan niet af te trekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst.

Een konijn kan zichzelf maar moeilijk koelen. In dit artikel lees je meer over warmte bij konijnen en hoe je jouw konijn koel kunt houden in de zomer.

Deel via