0 items

De spijsvertering van je kat

30 mrt. 2018

Katten zijn vaak duidelijk in wat ze wel en niet eten. De reden daarvoor zullen we misschien nooit weten, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je kat op orde te houden.

Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt. Ze doen dit niet zo snel uit zichzelf. Zorg dat er altijd vers water op kamertemperatuur te vinden is. Er zijn allerlei leuke fonteintjes te koop dat het drinken stimuleert en je kunt ervoor kiezen om natvoeding te geven. Hier zit extra vocht in en is goed voor de darmflora.

Goed kauwen bevordert de opname van voedingsstoffen. Zorg voor een complete voeding b.v. brokjes van Total Bite zodat jouw kat niets tekortkomt. Geef niet alles in één keer aan je kat. Je kunt de brokvoeding van de kat in spelletjes doen, zodat ze moeten bewegen en nadenken om hun eten te krijgen. Geef je zo nu en dan een snack? Vergeet dit dan niet af te trekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via