0 items

De thuisblijvers

8 mrt. 2018

Sommige dieren, waaronder katten, maar ook vogels, konijnen en knaagdieren, hechten zich sterk aan hun eigen omgeving en voelen zich thuis daarom vaak het fijnst. Daarnaast zijn bepaalde dieren, zoals terrariumdieren, praktisch gezien lastig om ergens onder te brengen. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om tijdens de vakantie voor een oppas aan huis te kiezen. Een eerste keuze is om een bekende of een dierenoppasser op je huisdier te laten passen. Bereid alles in ieder geval goed voor en laat goede instructies voor de oppasser achter.

Een tweede optie is om je huisdier tijdelijk naar een pension te brengen.Het voordeel is dat je er zeker van bent dat je huisdier dagelijks professioneel verzorgd wordt. Het nadeel is echter dat het voor sommige dieren een stressvolle situatie kan zijn. Voordat je je huisdier naar een pension brengt, is het raadzaam om de eisen na te vragen die het pension stelt zoals documenten, identificatie, aanvullende vaccinaties, etc. Veel pensions eisen bijvoorbeeld dat honden met een neusdruppelvaccin tegen kennelhoest zijn gevaccineerd.


Een goed pension is al snel volgeboekt dus wees op tijd met het reserveren van een plaats in een pension.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via