0 items

Een pup zindelijk maken

30 mrt. 2018

Soms hoor je wel verhalen over pups die al na twee dagen zindelijk zijn, maar dit komt echt niet vaak voor. Toch is een bench een praktisch hulpmiddel bij het zindelijk maken van je pup, want het is voor een hond een aangeboren natuurlijk gedrag om zijn behoefte buiten het nest te doen. Maar je kunt je voorstellen dat als pups in een kleine ruimte zijn opgegroeid, met overal dezelfde bodembedekking en er gepoept en geslapen werd in dezelfde ruimte, dit het zindelijk maken niet makkelijker zal maken. Daarom leren veel fokkers de pups om op een krant te plassen en te poepen. Leg dan wat kranten in huis neer en verhuis deze gedurende een aantal dagen langzaam richting achterdeur, zodat je de pup, op zoek naar een krant op kunt pakken en alsnog buiten zijn behoefte kunt laten doen.

Het is heel belangrijk om je pup goed te observeren, want je kunt van tevoren aan zien komen wanneer je pup zijn behoefte moet doen. Als je de pup rondjes ziet draaien, langdurig ziet snuffelen op een zelfde plek, of net lekker in zijn bench heeft liggen slapen of gegeten heeft, til je hem rustig op en zet hem buiten op de plek waar hij wel de behoefte mag doen. Wacht net zolang tot hij zijn behoefte gedaan heeft, beloon hem uitbundig en ga meteen weer naar binnen. Ga nu niet met de pup spelen! Daarvoor gebruik je een ander moment van de dag, als je met hem gaat wandelen, naar een veld waar hij lekker met jou kan spelen.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via