Een pup zindelijk maken

Soms hoor je wel verhalen over pups die al na twee dagen zindelijk zijn, maar dit komt echt niet vaak voor. Toch is een bench een praktisch hulpmiddel bij het zindelijk maken van je pup, want het is voor een hond een aangeboren natuurlijk gedrag om zijn behoefte buiten het nest te doen. Maar je kunt je voorstellen dat als pups in een kleine ruimte zijn opgegroeid, met overal dezelfde bodembedekking en er gepoept en geslapen werd in dezelfde ruimte, dit het zindelijk maken niet makkelijker zal maken. Daarom leren veel fokkers de pups om op een krant te plassen en te poepen. Leg dan wat kranten in huis neer en verhuis deze gedurende een aantal dagen langzaam richting achterdeur, zodat je de pup, op zoek naar een krant op kunt pakken en alsnog buiten zijn behoefte kunt laten doen.

Het is heel belangrijk om je pup goed te observeren, want je kunt van tevoren aan zien komen wanneer je pup zijn behoefte moet doen. Als je de pup rondjes ziet draaien, langdurig ziet snuffelen op een zelfde plek, of net lekker in zijn bench heeft liggen slapen of gegeten heeft, til je hem rustig op en zet hem buiten op de plek waar hij wel de behoefte mag doen. Wacht net zolang tot hij zijn behoefte gedaan heeft, beloon hem uitbundig en ga meteen weer naar binnen. Ga nu niet met de pup spelen! Daarvoor gebruik je een ander moment van de dag, als je met hem gaat wandelen, naar een veld waar hij lekker met jou kan spelen.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via