Goede voeding voor je kat

28 mrt. 2018

Total Bite Cat SensitiveGezonde, natuurlijke en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor jouw kat en zorgt voor een optimale gezondheid, glanzende vacht, gezonde huid en conditie. Goede voeding wordt gemaakt zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Voedingsbehoeften van de kat


Een kat is een vleeseter. Plantaardig materiaal maakt van oudsher dus geen deel uit van zijn dagelijkse voeding. Orgaanvlees is voor katten ongeschikt. Ze hebben namelijk behoefte aan veel hoogwaardige dierlijke eiwitten die vooral in spiervlees voorkomen.

Brokken, natvoeding, rauw of zelf bereid?


De kattenbrokken en natte voedingen verkrijgbaar in de Discus dierenspeciaalzaak of de Discus online winkel zijn allemaal complete voedingen. Daarnaast is ook het geven van rauwe voedingen of het zelf bereiden van maaltijden onder sommige baasjes heel populair. Doordat de voedingen compleet zijn leidt geen van deze voedingen tot voedingstekorten. Wat betreft het zelf bereiden van voedingen vraagt dit wel enige inzicht in de voedingsbehoeften van de kat en de verschillende ingrediënten wil dit op lange termijn niet tot tekorten en gezondheidsproblemen bij jouw kat gaan leiden.

Wij zijn van mening dat elke voedingsvorm zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Welke voedingsvorm je jouw huisdier geeft is daarom afhankelijk van jouw eigen persoonlijke voorkeur. In ieder geval kan geen enkele voedingsvorm per definitie boven de andere geplaatst worden.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1
07.01.23
Honden
04.01.23
Knaagdieren
03.01.23
Honden
Deel via