0 items

Heb jij hem al? De Tekenscanner app van Bayer!

1 aug. 2018

Heeft jouw hond of kat last van een teek? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen! In dit artikel leggen we je uit wat je moet doen als jouw huisdier last heeft van een teek.

Teken in Nederland

Er zijn veel teken aanwezig in Nederland. Teken komen voor in bos, struikgewas en hoog gras; dus ook in jouw achtertuin! Afhankelijk van de temperatuur zijn verschillende soorten teken het hele jaar door actief. Teken zijn een gevaarlijk ongedierte omdat ze ziektes kunnen overbrengen op jouw hond of kat.

App zodat je weet of de teken in jouw buurt besmet zijn

Wil jij ook weten waar in Nederland teken gesignaleerd zijn? En of de teek, die je van jouw hond of kat hebt gehaald, mogelijk besmet is met een ziekte? En wil je zelf een bijdrage leveren aan het zo goed mogelijk informeren van andere Nederlanders en het doen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekten die een teek overbrengt? Download dan nu gratis de BAYER TEKENSCANNER via de App store of Google Play. De BAYER TEKENSCANNER is ontwikkeld om de actuele aantallen (besmette) teken weer te geven op een door jezelf opgegeven locatie.

De app biedt je de volgende informatie :

 • Een heatmap met de actuele aantallen teken per locatie;
 • Een heatmap met een overzicht van de besmettingsgraad van de teken in de afgelopen weken of maanden;
 • De mogelijkheid om zelf te melden dat je een teek hebt gevonden op je hond of kat, waardoor je bijdraagt aan het completeren van de heatmap;
 • De mogelijkheid om een teek die je van je hond of kat hebt gehaald door middel van DNA-onderzoek te laten scannen op de aanwezigheid van ziekteverwekkers.
 • Preventief behandelen


  Het liefste wil je ongedierte zoals vlooien en teken natuurlijk voorkomen. Dit kun je doen door je hond of kat preventief te beschermen. Er zijn verschillende manieren om je hond of kat te beschermen tegen vlooien, teken en ander ongedierte. De meest bekende manier is door je dier te behandelen met pipetten (zoals ook aanwezig in de Discus Protect Box voor honden of katten), maar ook beschermende halsbanden (Seresto voor hond en kat) zijn erg populair.

  Vraag jouw Discus specialist om advies voor een optimale bescherming tegen ongewenste parasieten!


  Overzicht van onze advies artikelen

  externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

  Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

  Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

  Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

  Deel via