Heb jij hem al? De Tekenscanner app van Bayer!

Heeft jouw hond of kat last van een teek? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen! In dit artikel leggen we je uit wat je moet doen als jouw huisdier last heeft van een teek.

Teken in Nederland

Er zijn veel teken aanwezig in Nederland. Teken komen voor in bos, struikgewas en hoog gras; dus ook in jouw achtertuin! Afhankelijk van de temperatuur zijn verschillende soorten teken het hele jaar door actief. Teken zijn een gevaarlijk ongedierte omdat ze ziektes kunnen overbrengen op jouw hond of kat.

App zodat je weet of de teken in jouw buurt besmet zijn

Wil jij ook weten waar in Nederland teken gesignaleerd zijn? En of de teek, die je van jouw hond of kat hebt gehaald, mogelijk besmet is met een ziekte? En wil je zelf een bijdrage leveren aan het zo goed mogelijk informeren van andere Nederlanders en het doen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekten die een teek overbrengt? Download dan nu gratis de BAYER TEKENSCANNER. De BAYER TEKENSCANNER is ontwikkeld om de actuele aantallen (besmette) teken weer te geven op een door jezelf opgegeven locatie.

De app biedt je de volgende informatie :

 • Een heatmap met de actuele aantallen teken per locatie;
 • Een heatmap met een overzicht van de besmettingsgraad van de teken in de afgelopen weken of maanden;
 • De mogelijkheid om zelf te melden dat je een teek hebt gevonden op je hond of kat, waardoor je bijdraagt aan het completeren van de heatmap;
 • De mogelijkheid om een teek die je van je hond of kat hebt gehaald door middel van DNA-onderzoek te laten scannen op de aanwezigheid van ziekteverwekkers.
 • Preventief behandelen


  Het liefste wil je ongedierte zoals vlooien en teken natuurlijk voorkomen. Dit kun je doen door je hond of kat preventief te beschermen. Er zijn verschillende manieren om je hond of kat te beschermen tegen vlooien, teken en ander ongedierte. De meest bekende manier is door je dier te behandelen met pipetten (zoals ook aanwezig in de Discus Protect Box voor honden of katten), maar ook beschermende halsbanden (Seresto voor hond en kat) zijn erg populair.

  Vraag jouw Discus specialist om advies voor een optimale bescherming tegen ongewenste parasieten!


  Overzicht van onze advies artikelen

  externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
  In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
  Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
  In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
  Deel via