Honden- of kattenspeelgoed

Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld met je hond of kat? Spelen is dé manier om de onderlinge band te versterken. Buiten dat zorgt het spelen ervoor dat je huisdier zijn (overtollige) energie kwijt kan. Honden en katten die niet goed hun energie kwijt kunnen zijn sneller geneigd om dit op een ongewenste manier te uiten.

Het leukste speelgoed voor de kat is gericht op de jacht en/of het vangen van een prooi. Zorg voor variatie in speelgoed en dat de aandacht gericht is op het speeltje en niet op jouw handen. Zo voorkom je dat je kat zijn tanden of klauwen al snel in je handen zet.

Kattenhengel


Voor een hond is er een heel scala aan speelgoed. Let hier vooral op de veiligheid van het speelgoed. Is je hond nou een echte sloper geef hem dan een speeltje van bijna onverwoestbaar rubber zoals de kong. Houdt je hond van apporteren gebruik dan altijd een bal of een dummie. Je kunt beter geen takken gebruiken tijdens het apporteren. Het komt regelmatig voor dat honden hun bek, keel of luchtpijp beschadigen omdat ze de tak verkeerd opvangen of omdat deze breekt in de bek.

Om je hond vooral geestelijk uit te dagen zijn er verschillende braintrainers beschikbaar met verschillende niveaus. Je hond moet dan nadenken hoe hij de beloning uit het spel kan bemachtigen. Braintrainers kunnen ook goed gebruikt worden bij oudere honden of honden met lichamelijke klachten omdat ze geen belasting voor het lichaam vormen.

Ben jij op zoek naar een geschikt speeltje voor je hond of kat? Kom dan naar de winkel en laat je adviseren door de Discus specialist.Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via