Mee op vakantie!

30 mrt. 2018

Het is natuurlijk erg gezellig als je huisdier mee gaat op vakantie. Om de vakantie tot een succes te maken voor jou en je maatje, is een goede voorbereiding belangrijk. Verzorg je huisdier uitgebreid voordat de reis begint. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de nagels netjes geknipt zijn.


Maak het je huisdier onderweg zo comfortabel mogelijk. Je huisdier krijgt tijdens de vakantie met allerlei veranderingen te maken, zoals een nieuwe omgeving en een ander klimaat. Het is daarom aan te raden om zijn eigen voer mee te nemen: niet in ieder land is het (merk) voer, waar jouw huisdier aan gewend is, verkrijgbaar. Plotseling van voer wisselen, kan maag- en darmklachten zoals diarree veroorzaken. Let erop dat de houdbaarheid van blikvoer afneemt bij hogere temperaturen.


Het is ook verstandig het telefoonnummer van je eigen dierenarts, het chipnummer en een foto van je huisdier mee te nemen. Wanneer jouw huisdier bepaalde aandoeningen heeft, is het handig om een briefje mee te nemen met de vertalingen van de officiële naam van deze aandoeningen en de medicijnen. Houd er rekening mee dat medicijnen minder lang houdbaar zijn als het warm is. En controleer of er op je vakantieadres ook een dierenarts in de buurt is.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Heeft jouw huisdier veel last van angst of nervositeit? Een Thundershirt voor honden en katten kan hier goed bij helpen.

Is jouw hond angstig voor vuurwerk? Wacht niet totdat het geknal weer begint maar start nu met trainen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om een rustige jaarwisseling met je hond te kunnen hebben.

Het is herfst! En daarmee is ook het pompoenenseizoen in volle gang. Is pompoen ook geschikt voor je huisdier? Je leest het in dit artikel.

Deel via