Mee op vakantie!

30 mrt. 2018

Het is natuurlijk erg gezellig als je huisdier mee gaat op vakantie. Om de vakantie tot een succes te maken voor jou en je maatje, is een goede voorbereiding belangrijk. Verzorg je huisdier uitgebreid voordat de reis begint. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de nagels netjes geknipt zijn.


Maak het je huisdier onderweg zo comfortabel mogelijk. Je huisdier krijgt tijdens de vakantie met allerlei veranderingen te maken, zoals een nieuwe omgeving en een ander klimaat. Het is daarom aan te raden om zijn eigen voer mee te nemen: niet in ieder land is het (merk) voer, waar jouw huisdier aan gewend is, verkrijgbaar. Plotseling van voer wisselen, kan maag- en darmklachten zoals diarree veroorzaken. Let erop dat de houdbaarheid van blikvoer afneemt bij hogere temperaturen.


Het is ook verstandig het telefoonnummer van je eigen dierenarts, het chipnummer en een foto van je huisdier mee te nemen. Wanneer jouw huisdier bepaalde aandoeningen heeft, is het handig om een briefje mee te nemen met de vertalingen van de officiële naam van deze aandoeningen en de medicijnen. Houd er rekening mee dat medicijnen minder lang houdbaar zijn als het warm is. En controleer of er op je vakantieadres ook een dierenarts in de buurt is.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er wordt vaak gezegd dat je hond of kat geen chocolade moet eten. Maar waarom is dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over chocoladevergiftiging bij hond en kat.

We vinden het allemaal vaak ontzettend lief dat katten kopjes komen geven. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je meer over katten en het geven van kopjes.

Pas op, je hond kan heel ziek worden van blauwalg. In dit artikel vertellen we je meer over blauwalg en de gevaren voor je hond.

Deel via