Tipclip: Benchtraining

In deze Discus Tipclip wordt aan de hand van duidelijke beelden uitgelegd hoe je de benchtraining voor je pup het beste kunt aanpakken en welke bench het meest geschikt is voor jouw hond.

Kies de juiste bench voor je hond
Bij de aanschaf van een hondenbench of draadkooi is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk om te bepalen welke maat bench het beste is voor jouw hond. De bench mag namelijk niet te klein, maar ook zeker niet te groot zijn. De hond moet zich natuurlijk wel lekker kunnen strekken wanneer die volwassen is.

Daarnaast is de keuze voor het materiaal van de bench heel erg belangrijk. Hoe dunner de bench, hoe lichter, maar het gaat wel ten koste van de stevigheid. Ook is het handig om een uitwasbaar hondenbed of hondenkussen aan te schaffen waar je hond lekker op kan liggen.

Benchtraining voor je puppy
Plaats de hondenbench op een rustige en tochtvrije plek van waaruit de hond de kamer goed kan overzien. In het begin is het voor de hond prettig en vertrouwd als je in de buurt bent.

Om je hond te laten wennen aan de bench kun je hem een lekkere beloning geven die hij in de bench mag opeten. Het deurtje van de hondenbench blijft open. Als je hond de beloning buiten de hondenbench wil opeten, breng je hem terug naar de bench. Verras je hond ook eens door op het moment dat die het niet doorheeft iets lekkers in de bench te leggen. Je hond zal het al snel de moeite waard vinden om telkens weer te gaan kijken in de bench of er iets lekkers ligt.

Na een paar keer kun je het deurtje ook eens dichtdoen en eventjes weggaan. Als je terugkomt voordat je hond het lekkers op heeft, dan leert je hond dat jij ook degene bent die het deurtje weer openmaakt. Gaat je hond toch piepen of wordt hij onrustig? Dan is het belangrijk om hier op de juiste manier op te reageren. Ga je hond niet troosten of geruststellen, want je hond kan dit als beloning gaan zien. Stel je hond gerust en negeer het gedrag totdat je hond weer stil is. Maak daarna het deurtje open alsof het de normaalste zaak van de wereld is en laat hem daarna zijn gang gaan.

Je hond zal snel gewend raken aan de hondenbench en zal het als een veilige plaats gaan zien waar hij zich lekker kan terugtrekken. Je kunt altijd bij de Discus specialist terecht voor advies over de juiste accessoires en bench voor je hond.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via