Tipclip: Ongewenst Kattengedrag

In deze tipclip vertellen wij je alles wat je wilt weten over ongewenst kattengedrag door stress en hoe je dit met Feliway producten kunt verminderen of voorkomen.

Ongewenst kattengedrag door stress

We houden allemaal van onze katten. Maar ze begrijpen, dat is wat lastiger. Toch geeft jouw kat je een heleboel signalen waardoor hij je laat weten hoe hij zich voelt. In deze Tipclip geven we je een aantal tips hoe je deze signalen kunt oppikken en hoe je jouw kat een veilig en vertrouwd gevoel kunt geven.

Tip 1

Wanneer je kat zich veilig en vertrouwd voelt, zal hij kopjes gaan geven langs muren, meubels of je benen. Hierbij komen feromonen vrij. Wanneer je deze markeringen met feromonen verwijdert door bijvoorbeeld meubels te verplaatsen, een grote schoonmaak of een verhuizing kan jouw kat gedesoriënteerd raken en stress krijgen. Dit kan leiden tot ongewenst gedrag zoals sproeien, krabben op ongewenste plekken of angstig gedrag. Hier moeten we wel bij vermelden dat ongewenst kattengedrag ook kan komen doordat jouw kat bijvoorbeeld pijn heeft. Controleer daarom eerst altijd de gezondheid van je kat bij de dierenarts.

Tip 2

Om je kat op zijn gemak te laten voelen, is het belangrijk om in zijn essentiële levensbehoeften te voorzien. Katten hebben behoefte aan privacy, dus zorg ervoor dat zijn basisbehoeften altijd binnen handbereik zijn en op een rustige plek staan. Hij moet altijd bij zijn eten en drinken, rustplaatsen, de kattenbak en krabpalen kunnen. Alles wat deze routine verstoort kan een reden zijn voor stress.

Tip 3

In tijden van verandering of wanneer je kat al ongewenst gedrag vertoont is het gebruik maken van de Feliway producten een heel goed idee. De Feliway Classic verdamper en de Feliway Classic spray. Deze producten bevatten een kopie van het kateigen kopjesferomoon en stellen je kat gerust in nieuwe en stressvolle situaties. De verdamper steek je in het stopcontact in de ruimte waar je kat zich het meest bevindt. Met één verdamper kun je de ruimte tot 70 vierkante meter een maand behandelen. De spray kun je gebruiken om sproeiplekken en krabplekken te behandelen en ondersteunt je kat bij reisangst.

Wil je meer informatie over ongewenst kattengedrag en de producten van Feliway? Kom dan absoluut even langs bij de Discus winkel bij jou in de buurt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via