0 items

Tips om jouw binnenkat gelukkig te houden

20 mrt. 2018

Wat heeft jouw nou echt nodig? Door wat voelt je huisgenootje zich fijner en gelukkiger in huis? En hoe laat je je kat veiliger voelen en houd je hem veilig? Hieronder beschrijven wij tips die jouw kat een mooier leven bezorgen.

Zorg voor genoeg speeltjes als je niet thuis bent en maak speeltijd
Zorg ervoor dat je kat zich kan vermaken als jij niet thuis bent. Kattenspeeltjes waar hij zichzelf mee kan vermaken hoeven niet ingewikkeld of duur te zijn. Denk maar aan een propje papier of een doos. Ook een kattentunnel of een hoge kattenkrabpaal (tot aan het plafond) is een fantastisch idee. Maak daarnaast tijd vrij voor je kat, het liefst twee keer een kwartier per dag. Het beestje vindt het namelijk ook leuk om tijd met zijn baasje door te brengen.

Stevige krabpaal
Koop voor je kat een redelijk grote en stevige krabpaal waar je kat flink zijn nagels in kan zetten. Het is belangrijk dat hij zijn nagels kan ‘bijwerken’, omdat hij anders last van zijn pootjes kan krijgen. Is er geen of een slechte krabpaal aanwezig? Dan kan je kat ineens die mooie nieuwe bank of gordijnen in het vizier krijgen.

Eten en drinken
Het is belangrijk om goed en gezond kattenvoer te kopen, zoals kattenbrokjes van Total Bite. Trakteer hem af en toe op wat lekkers, zoals een stukje naturel rosbief, een gekookt stukje kip of een kattensnoepje. Kies voor een drinkbakje waar de snorharen van je kat de rand niet raken. Dit ervaart je kat als niet prettig.

Kattenbak
Zorg daarnaast altijd voor een schone kattenbak. Een kat is een heel schoon en verzorgd dier die de voorkeur geeft aan een schoon toilet. Schep elke dag de ontlasting en urine uit de kattenbak. Een niet te dikke laag ongeparfumeerd kattengrit is het fijnst voor jouw kat.

Zorg voor een rustige plek
Een kat heeft meestal een vaste rustplek. ‘s Ochtends, overdag en ‘s nachts vindt hij het fijn om hier te rusten na het spelen of om zich terug te trekken. Maak dan ook een fijn en comfortabel rustplekje voor hem. Koop een grote zachte mand, hangstoel (kattenmeubel) voor aan de verwarming of vouw een dekentje op voor op de bank. Maak in ieder geval ergens een plek vrij waar hij rustig en comfortabel kan liggen.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via