0 items

Tips tegen verveling bij je kat

4 jan. 2019

Wat doe jij wel eens samen met je kat en verzin jij wel eens iets leuks voor hem? Wij geven je 3 tips zodat je kat urenlang plezier heeft! In een ander artikel hebben we tips tegen verveling bij je hond voor je verzameld.

  • Naar buiten kijken
    Leg een 'window chiller' kattenkleedje neer voor het raam en maak het je kat zo comfortabel mogelijk. Als je maatje lekker naar buiten kan kijken heeft je kat veel afleiding van voorbijgangers, andere katten en vogels.

  • Daag je maatje uit
    Verstop kleine beetjes kattenbrokjes door het huis, zodat je kat het moet gaan zoeken. Door het op veel verschillende plekken te leggen, maak je er echt een uitdaging van! Je kunt voor spelletjes zoals deze ook handig gebruik maken van een snoeppistool of samen met je kat hersenwerk puzzels gaan doen. Let er wel op dat je je houdt aan de dagelijkse hoeveelheid voeding dat je maatje binnen mag krijgen.
  • Speeltjes
    Er zijn diverse speeltjes verkrijgbaar voor katten. Wist je dat katten sneller spelen met kattenspeelgoed dat je van ze af gooit? In de natuur komt hun prooi namelijk ook niet zomaar naar ze toe lopen. Zet dozen, papieren tassen en krabpalen naast elkaar om een ware obstacle run te creëren. Voor jou is dit heel leuk om naar te kijken!

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze video 'Inspiratieclip: Speeltjes voor de kat'. Wil je meer advies over speelmogelijkheden voor jouw kat, kom dan naar de Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Vandaag de dag kun je een kat niet zomaar zonder gevaren naar buiten laten. Wil je jouw kat toch graag naar buiten laten? In dit artikel geven wij je 12 tips om dit zo veilig mogelijk te doen.

Naast het uitlaten kunnen jij en je hond ook een wat langere wandeling met elkaar maken. In dit artikel geven we je tips en advies over het maken van een lange wandeling met je hond.

Deel via