Tips tegen verveling bij je kat

4 jan. 2019

Wat doe jij wel eens samen met je kat en verzin jij wel eens iets leuks voor hem? Wij geven je 3 tips zodat je kat urenlang plezier heeft! In een ander artikel hebben we tips tegen verveling bij je hond voor je verzameld.

  • Naar buiten kijken
    Leg een 'window chiller' kattenkleedje neer voor het raam en maak het je kat zo comfortabel mogelijk. Als je maatje lekker naar buiten kan kijken heeft je kat veel afleiding van voorbijgangers, andere katten en vogels.

  • Daag je maatje uit
    Verstop kleine beetjes kattenbrokjes door het huis, zodat je kat het moet gaan zoeken. Door het op veel verschillende plekken te leggen, maak je er echt een uitdaging van! Je kunt voor spelletjes zoals deze ook handig gebruik maken van een snoeppistool of samen met je kat hersenwerk puzzels gaan doen. Let er wel op dat je je houdt aan de dagelijkse hoeveelheid voeding dat je maatje binnen mag krijgen.
  • Speeltjes
    Er zijn diverse speeltjes verkrijgbaar voor katten. Wist je dat katten sneller spelen met kattenspeelgoed dat je van ze af gooit? In de natuur komt hun prooi namelijk ook niet zomaar naar ze toe lopen. Zet dozen, papieren tassen en krabpalen naast elkaar om een ware obstacle run te creëren. Voor jou is dit heel leuk om naar te kijken!

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze video 'Inspiratieclip: Speeltjes voor de kat'. Wil je meer advies over speelmogelijkheden voor jouw kat, kom dan naar de Discus dierenspeciaalzaak!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Ieder jaar komen veel huisdieren in de problemen tijdens de zomerhitte. In dit artikel lees je meer over hittestress bij huisdieren en hoe je dit kunt voorkomen.

Je zult je puppy soms even alleen moeten laten en ook dat is weer nieuw. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je jouw puppy kunt leren alleen thuis te blijven.

Het socialiseren van je kitten is erg belangrijk om nog jarenlang van een zelfverzekerde en gelukkige kat te kunnen genieten. In dit artikel vertellen we je meer over de socialisatie van kittens.

Deel via