Veiligheid in het donker

22 feb. 2018

In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat jij en je hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer.

Voor de hond heb je tegenwoordig diverse veiligheidsattributen om hem op afstand goed zichtbaar te maken in schemering en donker.

Zo kun je kiezen voor reflecterende halsbanden of halsbanden met LED-verlichting. Bij halsbanden met LED-verlichting is jouw viervoeter constant zichtbaar. Een LED-ring is een lichtring met permanent licht. Heb je meerdere honden is het ook erg handig om ze verschillende kleuren om te doen, zodat je ze in het donker ook goed uit elkaar kunt houden.

Ook de hondentuigen en vesten zijn er met alleen een reflecterende werking en met ingebouwd licht (bij veiligheidsvesten). Hondenveiligheidsvesten hebben reflecterende gedeelten op het vest. Er zijn ook hondenveiligheidsvesten die naast deze reflecterende gedeelten ingebouwde lampjes hebben, die je op knipperlicht en constant licht kunt instellen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om aan je bestaande halsband of tuig een los lichtje te hangen. Deze veiligheidslichtjes kunnen meestal ook ingesteld worden als knipperlicht of constant branden lichtje. Wil je nog meer veiligheid bij het lopen in het donker met je hond, dan kun je ook nog een reflecterende hondenlijn gebruiken.

Ga naar de Discus dierenspeciaalzaak voor meer informatie over verlichting in het donker.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Wist je dat het gedrag van honden heel erg kan verschillen dan dat van een mens? Hieronder vertellen wij jou hoe een hond dingen interpreteert:

Speelgoed is erg belangrijk voor vogels om verveling tegen te gaan. Discus dierenspeciaalzaken hebben een enorm aanbod aan vogelspeelgoed voor een leuk tijdverdrijf!

Om ervoor te zorgen dat je sportieve uitjes met je hond voor zowel jou als je viervoeter plezierig blijven, moeten jullie je er allebei goed op voorbereiden. Wij geven je een aantal tips:

Deel via