0 items

Verkoelende producten voor je huisdier

26 mrt. 2019

Verkoelende producten voor je huisdier

Vorig jaar hebben we de luxe gehad om in eigen land geregeld te genieten van een erg warme zomer waarin vaak tropische temperaturen op de thermometers te zien waren. Ook dit jaar zullen we hier weer mee te maken krijgen. Daar moeten we zelf niet alleen altijd eerst flink aan wennen, onze huisdieren zijn deze hitte ook niet gewend. Kom dit jaar niet voor verrassingen te staan en zorg dat je de nodige verkoelende producten voor je huisdier klaar hebt liggen!

Bereid je voor op een hete zomer

Zoals ieder jaar wordt het na de herfst en winter uiteindelijk vanzelf weer lente en dus óók weer zomer! Daar moeten we zelf niet alleen altijd eerst flink aan wennen, onze huisdieren zijn deze hitte ook niet gewend. Sommige dieren hebben het zelfs zo zwaar dat de gezondheid in gevaar komt. Verkoelende producten speciaal voor je huisdier kunnen dan echt uitkomst bieden!

Huisdieren en hitte
Tijdens de hete zomerdagen is het belangrijk dat we goed op onze huisdieren blijven letten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk last van de hitte zullen hebben. Ieder huisdier heeft hierin zijn eigen behoeftes omdat ieder dier zich weer op een andere manier koelt. Wij zweten om onze lichaamstemperatuur te reguleren, maar veel dieren zijn hier niet toe in staat.

Koelproducten voor huisdieren
Bij de ontwikkeling van verkoelende producten voor huisdieren is rekening gehouden met de behoeften van ieder dier op zich. Zo zijn koelmatten bedacht om via de voetkussentjes, de buik of de borst verkoeling te kunnen bieden. Ice pod's of koelplaten zijn er speciaal voor de kleine dieren zoals konijnen. Bandana's en anderen koelhalsbanden koelen bewust de hals van de hond of kat. Badhuisjes zijn er speciaal voor vogels om het verendek even lekker op te frissen en honden en katten kunnen een frisse duik in speciale zwembadjes nemen. Plezier voor ieder dier dus!

Zorg er daarnaast bij ieder huisdier voor dat er altijd de mogelijkheid is om een koelere, schaduwrijke plek op te zoeken. Ververs het drinkwater wat vaker op een dag en laat je huisdier niet te lang alleen. Meer verkoelende tips voor ieder huisdier lees je bij de advies artikelen op onze website.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Een van de belangrijkste taken bij de dagelijkse verzorging van een kat is het verschonen van de kattenbak. In dit artikel vertellen we je graag waarom, hoe vaak en hoe je dit het beste kunt doen.

Gezonde, natuurlijke en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor jouw konijn. In dit artikel geven we je een aantal richtlijnen om de juiste keuzes hierin te maken.

Hoewel onze gezelschapsdieren graag buiten zijn, is het buitenleven niet altijd even veilig voor ze. In dit artikel vind je een aantal voorbeelden waar we je voor willen waarschuwen.

Deel via