Verkoelende producten voor je huisdier

Verkoelende producten voor je huisdier

Vorig jaar hebben we de luxe gehad om in eigen land geregeld te genieten van een erg warme zomer waarin vaak tropische temperaturen op de thermometers te zien waren. Ook dit jaar zullen we hier weer mee te maken krijgen. Daar moeten we zelf niet alleen altijd eerst flink aan wennen, onze huisdieren zijn deze hitte ook niet gewend. Kom dit jaar niet voor verrassingen te staan en zorg dat je de nodige verkoelende producten voor je huisdier klaar hebt liggen!


Bereid je voor op een hete zomer

Zoals ieder jaar wordt het na de herfst en winter uiteindelijk vanzelf weer lente en dus óók weer zomer! Daar moeten we zelf niet alleen altijd eerst flink aan wennen, onze huisdieren zijn deze hitte ook niet gewend. Sommige dieren hebben het zelfs zo zwaar dat de gezondheid in gevaar komt. Verkoelende producten speciaal voor je huisdier kunnen dan echt uitkomst bieden!


Huisdieren en hitte

Tijdens de hete zomerdagen is het belangrijk dat we goed op onze huisdieren blijven letten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk last van de hitte zullen hebben. Ieder huisdier heeft hierin zijn eigen behoeftes omdat ieder dier zich weer op een andere manier koelt. Wij zweten om onze lichaamstemperatuur te reguleren, maar veel dieren zijn hier niet toe in staat.


Koelproducten voor huisdieren

Bij de ontwikkeling van verkoelende producten voor huisdieren is rekening gehouden met de behoeften van ieder dier op zich. Zo zijn koelmatten bedacht om via de voetkussentjes, de buik of de borst verkoeling te kunnen bieden. Ice pod's of koelplaten zijn er speciaal voor de kleine dieren zoals konijnen. Bandana's en anderen koelhalsbanden koelen bewust de hals van de hond of kat. Badhuisjes zijn er speciaal voor vogels om het verendek even lekker op te frissen en honden en katten kunnen een frisse duik in speciale zwembadjes nemen. Plezier voor ieder dier dus!

Zorg er daarnaast bij ieder huisdier voor dat er altijd de mogelijkheid is om een koelere, schaduwrijke plek op te zoeken. Ververs het drinkwater wat vaker op een dag en laat je huisdier niet te lang alleen. Meer verkoelende tips voor ieder huisdier lees je bij de advies artikelen op onze website.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via