Verzorging van jouw konijn

Bij een goede verzorging kunnen konijnen soms wel ouder dan 10 jaar worden. Daarvoor zijn een aantal zaken zeer belangrijk.

  • Konijnen moeten dagelijks gevoerd worden, vers water krijgen en het hok moet regelmatig schoongemaakt worden.
  • Konijnen met een lange vacht moeten een paar keer per week gekamd worden om te voorkomen dat de vacht vervilt of dat ontlasting in de vacht blijft plakken.
  • Tevens hebben konijnen genoeg ruimte nodig. Het hok moet zo groot zijn dat het konijn lang uit kan liggen en rechtop kan staan.

Ferplast konijnenhok

  • Het is ook belangrijk dat het konijn de ruimte krijgt om te rennen en te springen. Mocht je de konijnen binnen houden dan kun je ze prima door de kamer laten lopen. Let wel op met snoeren, want dit zijn interessante objecten om aan te knagen. Konijnen zijn erg goed zindelijk te maken en zullen niet snel je huis bevuilen.
  • Mocht je het konijn buiten houden zorg dan voor een flinke ren in de tuin. Zorg er altijd voor dat deze voldoende is afgesloten i.v.m. het ontsnappen en de dreiging van andere (roof)dieren.

Een konijn is een groepsdier en het is daarom beter om het dier niet in zijn eentje te houden. Mocht je een konijn willen aanschaffen neem er dan twee. De beste combinaties zijn altijd een (gecastreerd) mannetje met een vrouwtje. Twee mannetjes of twee vrouwtjes uit hetzelfde nest kán goed gaan, maar de kans dat ze gaan vechten is aanwezig. Stop nooit zomaar een nieuw konijn bij je oude konijn in het hok, maar stel ze aan elkaar voor op neutraal terrein.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via