Voeding bij goudvissen

Hoewel het afhankelijk is van de vissen in de vissenkom, aquarium of vijver kun je de volgende spelregel aanhouden. Voedt met tussenpozen van minimaal twee dagen. Zorg ervoor dat dit kleine porties zijn, zodat er geen voedsel op de bodem achterblijft dat vervuiling kan veroorzaken en dat goudvissen zich niet letterlijk dood eten.

Er zijn drie soorten voer voor jouw goudvis: Er is levend voer, waarbij het voer bestaat uit levende diertjes, zoals muggenlarven en watervlooien. Bijna al het levende voer is ook te koop in een diepvriesvorm. Als beginner kun je hier het beste voor kiezen (i.p.v. zelf vangen), omdat je op deze manier geen risico loopt om onregelmatigheden in jouw aquarium te halen. Dan heb je nog het welbekende droogvoer, dit is in vele soorten en maten te koop. Het nadeel van droogvoer is dat het meestal drijft. Sommige vissen schrokken het eten op aan de oppervlakte en nemen zoveel lucht naar binnen dat het in hun darmen terechtkomt. De vis kan dan gaan 'stuiteren'. Je kunt dit voorkomen door het voer eerst nat te maken voordat je het in de vissenkom, aquarium of vijver strooit.

Als je kiest voor droogvoer, vraag dan aan de Discus dierenspeciaalzaak naar de aparte voeding voor goudvissen. Dit voer is voor de helft plantaardig en voor de andere helft dierlijk. Het is precies uitgebalanceerd voor de goudvis. Dit draagt bij aan de weerstand van de vis, de kleuren worden mooier en de kweekvormen kunnen beter uitkomen. Het meeste goudvissendroogvoer zakt langzaam naar de bodem en sluit daarbij goed aan op de voedingsgewoonten van de goudvis.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc
In de zomervakantie gaan veel huisdieren mee op vakantie. Bekijk in de vakantiechecklist voor (t)huisdieren wat je beslist niet...
Wij helpen graag bij je aanschaf van een kitten. Hier tips over waar je kunt gaan kijken, aandachtspunten bij de aanschaf en ov...
In dit artikel vertellen we je meer over het drinkgedrag van katten en geven we je 13 tips om je kat meer water te laten drinken.
Deel via