0 items

Waarom gaat het soms fout met je vis?

20 mrt. 2018

Wist je dat meer dan de helft van alle huishoudens in Nederland een huisdier heeft? Huisdieren worden steeds meer gezien als onderdeel van het gezin. Ondanks dat we heel veel van onze huisdieren houden, gaat er soms wel iets mis in de verzorging, waardoor er problemen kunnen ontstaan in het gedrag of met de gezondheid. Wij geven je daarom een aantal tips:


  • Goudvissen in een kom zie je gelukkig steeds minder vaak. Een standaard goudvis kan zeker 20 centimeter lang worden en de gemiddelde kom is hooguit 30 centimeter in doorsnede. Daar kan een goudvis niet in groeien. Mensen zijn vaak al heel trots als hun goudvis twee jaar meegaat, maar die beestjes kunnen wel 15 jaar worden. Als ze de ruimte hebben, in een mooie vijver of een groot aquarium.
  • Zorg voor schuilplaatsen voor de vis. Zonder plantjes en dergelijke kunnen ze zich nergens terugtrekken. Ze zien overal beweging en dat is heel bedreigend, dat veroorzaakt veel stress.
  • Vergeet niet een filter in je aquarium te plaatsen en ververs het water regelmatig. Anders vergiftigt de vis zichzelf.
  • Koop je nieuwe vissen voor in een aquarium waar al andere vissen in zitten, laat je nieuwe aanwinsten dan eerst een paar weken in een aparte bak staan. Zo kun je zien of ze niet toevallig iets onder de leden hebben waarmee ze alle andere vissen besmetten.
  • Rome is niet in één dag gebouwd, en een nieuw aquarium zou dat ook niet moeten zijn. Om het filter helemaal op gang te laten komen, moet je 'm eerst een tijdje leeg laten draaien. En dan moet het aquarium nog goed op temperatuur komen. Begin vervolgens eerst met een paar visjes, niet meteen met een heleboel. Dan moet het filter namelijk in één klap heel veel afvalstoffen verwerken.

Voor elk huisdier geldt; bezint eer je eraan begint. Mensen denken soms langer na over het aanschaffen van keukenapparatuur dan over een huisdier, terwijl je daar toch jaren mee samen leeft. Een dier zou nooit een impulsaankoop moeten zijn. Verdiep je van tevoren in wat een dier nodig heeft en bedenk of je dat ook kunt bieden.

Vraag de Discus-specialist om meer informatie over dit onderwerp als je twijfelt.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1

Er zijn meerdere manieren waarop je met de hond kunt gaan fietsen. Welke manier voor jouw hond de juiste is en waar je zoal op moet letten bij het fietsen met de hond lees je in dit artikel.

Met een konijnenren krijgt jouw konijn de beweging die nodig is. In dit artikel hebben we 22 tips over het gebruik van een konijnenren voor je op een rij gezet.

Hardlopen met de hond kan zowel voor jezelf als voor je hond erg plezierig zijn. Met de tips in dit artikel zullen jullie samen lopen als een team!

Deel via