Zien en gezien worden in het donker!

1 nov. 2018

In de donkere herfst- en wintermaanden is het belangrijk dat jij en je hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer. Voor je viervoeter heb je in de dierenspeciaalzaak diverse veiligheidsproducten om hem in schemering of in het donker op afstand goed zichtbaar te maken.

Reflecterende halsband of hondenriem
Zo kun je kiezen voor reflecterende halsbanden of riemen. Het nadeel van alleen reflectie strips is dat deze alleen goed zichtbaar zijn als er een licht op schijnt. Bij lichtgevende halsbanden en riemen met LED-verlichting is je hond constant zichtbaar. De verlichting werkt op batterijen en kan vaak op een knipper- of constant licht worden gezet. Heb je meerdere honden, is het ook erg handig om ze verschillende neonkleuren om te doen, zodat je ze in het donker ook goed uit elkaar kunt houden.

Veiligheidsvest

Op koude dagen kan je hond soms wat extra warmte gebruiken. Waterafstotende hondenveiligheidsvesten bieden niet alleen warmte, maar ook veiligheid in het donker. Veiligheidsvesten voor je hond hebben reflecterende gedeelten op het vest. Er zijn ook vesten die naast deze reflecterende gedeelten ingebouwde lampjes hebben, die je op knipperlicht en constant licht kunt instellen.

Veiligheidslampje
Je kunt natuurlijk ook kiezen om aan je bestaande halsband of tuig een los lichtje te hangen. Deze veiligheidslichtjes kunnen meestal ook ingesteld worden als knipperlicht of constant brandend lichtje. Wil je nog meer veiligheid bij het lopen in het donker met je hond, dan kun je ook nog een reflecterende hondenlijn gebruiken.

> Bekijk ook onze InspiratieClip: Veiligheid in het donker

Tips voor een veilige en leuke wandeling
Hier volgen nog een aantal tips voor een veilige en leuke wandeling in het donker:

  • Begint het donker te worden en ben je nog niet uitgespeeld met je hond? Gebruik dan lichtgevende speeltjes.
  • Zorg dat niet alleen je hond goed zichtbaar is in het donker, maar jezelf ook. Draag bijvoorbeeld reflecterende kleding of een extra lampje aan jouw jas.
  • Blijf zelf altijd goed op het verkeer letten! Niet alle automobilisten zien alles en niet iedere fietser heeft goede verlichting.
  • Wandel zoveel mogelijk over goed verlichte voetpaden of fietspaden en probeer niet verlichte, afgelegen paadjes te vermijden.
Wil je meer informatie over veiligheid in het donker, laat je dan adviseren door de Discus dierenspeciaalzaak.

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1
13.04.21
HondenKattenKnaagdieren
01.04.21
Honden
15.03.21
HondenKatten
Deel via