Van topfit tot topsport

Voor iedere activiteit een passende Prins voeding!

Hoe weet je nu welke brok jouw hond nodig heeft? Daarvoor zetten we drie soorten Prins geperste brokvoedingen even op een rijtje. Het is niet zo dat de ene voeding beter is dan de ander. Het is maar net wat het best bij de activiteit van jouw hond past.

Van gewoon actief tot heel sportief: voor iedere activiteit biedt Prins je hond nu een passende voeding!

  • Fit blijven - Prins ProCare Standard Fit
Prins ProCare Standard Fit is een voeding om normaal actieve volwassen honden, die bijvoorbeeld een paar keer per dag een wandeling maken, fit te houden. Deze honden hebben aan een voeding met een gemiddelde hoeveelheid eiwit, vet en energie voldoende. Standard Fit bevat iets meer voedingsvezels en is ook geschikt voor gesteriliseerde en gecastreerde honden.

Eiwitgehalte: 24 procent
Vetgehalte: 12 procent
Energie: 3880 kcal per kilo voeding


  • Actief zijn - Prins ProCare Super Active
Prins ProCare Super Active is een voeding voor opgroeiende en volwassen honden die net iets actiever en in de kracht van hun leven zijn. Deze voeding is vooral geschikt voor honden die veel wandelen, rennen en spelen en/of sporten van korte duur beoefenen. Super Active is ook geschikt voor drachtige en zogende honden.

Eiwitgehalte: 26 procent
Vetgehalte: 17 procent
Energie: 4130 kcal per kilo voeding


  • Echt sporten - Prins ProCare Sport-Life Excellent
Prins ProCare Sport-Life Excellent is de nieuwste voeding van Prins. Speciaal voor sportieve honden die naast de gebruikelijke dagelijkse beweging echt een paar keer per week flink sporten en topprestaties moeten leveren met een gemiddelde activiteitsduur, zoals werkhonden of honden die sporten als canicross en agility beoefenen. Sport-Life kan ook geschikt zijn voor honden die moeite hebben op gewicht te blijven.

Eiwitgehalte: 32 procent
Vetgehalte: 22 procent
Energie: 4380 kcal per kilo voeding
Wist je dit?
Voor kortdurende sportactiviteiten en het afleggen van korte afstanden gebruikt een hond vooral koolhydraten als brandstof. Voor duursporten waarbij je langere afstanden aflegt of waarvoor je veel uithoudingsvermogen nodig hebt, zijn vooral vetten nodig als energiebron.

Het verschil
Standard Fit, Super Active en Sport-Life Excellent zijn allemaal gemaakt op basis van dezelfde ingrediënten. Het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid eiwitten en vetten. Alle voedingen bevatten kip en kalkoen. Kip en kalkoen zijn van nature rijk aan eiwitten, die bijdragen aan de instandhouding van de spiermassa en een goede spierconditie. Daarnaast bevatten de voedingen allemaal zalmolie. Zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren die onder meer een gezonde vacht en het leervermogen ondersteunen.

Meer is niet altijd beter
Een voeding met meer eiwitten, vetten en energie is niet per definitie beter. Als je een niet zo actieve hond een te energierijke voeding geeft, heb je grote kans dat hij toeneemt in gewicht. Je kunt er dan voor kiezen want minder van die energierijke voeding te geven, maar het is wél belangrijk dat je hond na het eten een verzadigd gevoel heeft. In plaats van bijvoorbeeld een klein beetje Sport-Life Excellent zou je dan beter iets meer Super Active kunnen voeren, of in plaats van iets minder Super Active iets meer Standard Fit.

Actief, actiever, actiefst
Hoe actief is nou precies actief, en hoeveel moet je dan eten? Op de verpakkingen van ProCare Standard Fit en ProCare Super Active worden voedingsadviezen voor de volgende activiteitenniveaus gegeven:
• Minder actief (minder dan 1 uur per dag)
• Normaal actief (1-3 uur per dag)
• Zeer actief (meer dan 3 uur per dag)
Op de verpakking van ProCare Sport-Life Excellent wordt er uitgegaan van:
• Actief (3 uur per dag)
• Zeer actief (3-6 uur per dag)
• Extreem actief (meer dan 6 uur per dag)

Let op: de voedingswijzers dienen slechts als algemene richtlijn. Iedere hond heeft zijn eigen energiebehoefte!

Speciaal voor sporters
Geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting en dat is ideaal voor actieve honden. Daardoor past een geperste voeding vaak beter bij sporthonden dan een krokante voeding.Moet ik overstappen?
Wat als je een echte sporthond hebt die het bijvoorbeeld goed doet op ProCare Super Active? Moet je dan overstappen naar ProCare Sport-Life Excellent? ‘Wat goed is, moet je zo laten’, zegt Prins-oprichter meneer Verkade altijd. Als je wilt weten of een andere voeding misschien beter bij je hond past, kun je voor gratis advies op maat contact opnemen met het Prins CareTeam. Dat geldt ook als je een pup of senior hebt, of een hond met gezondheidsproblemen. Daar heeft Prins namelijk weer andere voedingen voor.

ProCare Sport-Life Excellent voeren?
Deze voeding staat (nog) niet aangegeven op de maatbekers van Prins, maar is even geconcentreerd en heeft dezelfde dichtheid als Prins ProCare Super Active. Je kunt dus de maatbeker van de Super Active gebruiken om de gewenste portie Sport-Life Excellent af te meten.

Het kan nóg actiever!
Voor de supersprinters als windhonden, en de echte duursporters als sledehonden, werkt Prins aan een lijn professionele sportvoedingen die is ontwikkeld in samenwerking met professionals, die de Prins voedingen uitgebreid hebben gevoerd en getest. Meer weten? Stel je vragen aan het Prins CareTeam!

Prins ProCare Sport-Life Excellent is verkrijgbaar in 3 kg en 15 kg.
> Prins ProCare Sport-Life Excellent 3 kg
> Prins ProCare Sport-Life Excellent 15 kg

Go Go Go naar de Discus dierenspeciaalzaak!