Royal Canin Care voedingen

Speciale voeding voor de meest voorkomende kwestbaarheden

Voor je huisdier wil je natuurlijk het allerbeste. Zeker wanneer de gezondheid ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld als je kat zich vaker krabt of de ontlasting van je hond soms afwijkt.

Wist je bijvoorbeeld dat 50% van de katten en honden te zwaar is? En wist je dat 17% van de honden een gevoelige huid heeft? Veel eigenaren zijn zich daar helemaal niet van bewust. Met ROYAL CANIN® Care Nutrition geef je je huisdier uitgebalanceerde voeding die speciaal is ontwikkeld voor kwetsbaarheden. Je herkent het Care Nutrition assortiment aan de grijze verpakking.


Het belang van een passend gewicht voor je kat

Een gezond gewicht bij katten
(Voor honden scroll door naar onderen)
Een kat die goed op gewicht is ziet er niet alleen prachtig uit, het is voor de kat zelf ook nog eens heel fijn! Als je kat niet te zwaar is, zal bewegen goed en makkelijk gaan en zit je kat letterlijk fijner in haar vel. Maar een gezond gewicht is voor veel meer zaken belangrijk. Overgewicht heeft namelijk niet alleen invloed op het uiterlijk. Als je kat te zwaar is vinden er juist binnenin je kat processen plaats die behoorlijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Waar heeft overgewicht allemaal invloed op?
 • Verminderde afweer: Het afweersysteem van je kat met overgewicht werkt minder goed. Hierdoor is je kat vatbaarder voor ziekten.
 • Gewrichtsproblemen: Als je kat te zwaar is, worden de gewrichten zwaarder belast. Hierdoor kan je kat sneller last van de gewrichten krijgen.
 • Suikerziekte: Door overgewicht werkt het hormoon insuline minder goed, wat kan leiden tot suikerziekte (diabetes mellitus).
 • Minder goede conditie: Door de extra kilo's is je kat sneller buiten adem en zal bewegen minder makkelijk worden. Bij kortsnuitigen, zoals de Perzisch Langhaar, is kortademigheid een nog groter probleem.
 • Hartaandoeningen: Als je kat overgewicht heeft, moet het hart harder werken. Dit kan op latere leeftijd leiden tot hartproblemen.
 • Levensverwachting: Katten met overgewicht leven minder lang dan katten met een gezond gewicht.
Weet wat jouw kat eet
Op onderstaande snackkaart is goed in beeld gebracht met welk aantal donuts de snacks die je aan je kat geeft overeenkomen.


> Klik hier om de snackkaart voor katten te downloaden
> Klik hier om de gewichtskaart voor katten te downloaden

Lichaamsconditiescorekaart
Met behulp van de lichaamsconditiescorekaart kun je goed vaststellen of jouw kat een gezond gewicht heeft. Het advies is je kat een aantal keer per jaar met deze kaart te vergelijken en haar op een score van 4 of 5 te houden. Zie je dat zij richting score 6 gaat, kun je snel ingrijpen en erger voorkomen!

Het belang van een passend gewicht voor je hond

Een gezond gewicht bij honden
(Voor katten scroll omhoog)
Een hond die goed op gewicht is ziet er niet alleen prachtig uit, het is voor de hond zelf ook nog eens heel fijn! Als je hond niet te zwaar is, zal bewegen goed en makkelijk gaan en zit je hond letterlijk fijner in z’n vel. Maar een gezond gewicht is voor veel meer zaken belangrijk. Overgewicht heeft namelijk niet alleen invloed op het uiterlijk. Als je hond te zwaar is vinden er juist binnenin je hond processen plaats die behoorlijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond.

Waar heeft overgewicht allemaal invloed op?
 • Verminderde afweer: Het afweersysteem van je hond met overgewicht werkt minder goed. Hierdoor is je hond vatbaarder voor ziekten.
 • Gewrichtsproblemen: Als je hond te zwaar is, worden de gewrichten zwaarder belast. Hierdoor kan je hond sneller last van de gewrichten krijgen.
 • Suikerziekte: Overgewicht zorgt ervoor dat een behandeling van suikerziekte moeizamer wordt.
 • Minder goede conditie: Door de extra kilo's is je hond sneller buiten adem en zal bewegen minder makkelijk worden. Bij kortsnuitigen is kortademigheid een nog groter probleem.
 • Hartaandoeningen: Als je hond overgewicht heeft, moet het hart harder werken. Dit kan op latere leeftijd leiden tot hartproblemen.
 • Levensverwachting: Honden met overgewicht leven minder lang dan honden met een gezond gewicht.
Weet wat jouw hond eet
Op onderstaande snackkaart is goed in beeld gebracht met welk aantal donuts de snacks die je aan je hond geeft overeenkomen.> Klik hier om de snackkaart voor honden te downloaden
> Klik hier om de gewichtskaart voor honden te downloaden

Lichaamsconditiescorekaart
Met behulp van de lichaamsconditiescorekaart kun je goed vaststellen of jouw hond een mooi gewicht heeft. Het advies is je hond een aantal keer per jaar met deze kaart te vergelijken en hem op een score van 4 of 5 te houden. Zie je dat hij richting score 6 gaat, kun je snel ingrijpen en erger voorkomen!


Care Nutrition voeding van Royal Canin

Bij Royal Canin zijn ze toegewijd aan het leveren van voedingsoplossingen voor de behoeften van je huisdier. Alle producten ondergaan een uitgebreid kwaliteitscontroleproces om de optimale kwaliteit van de voeding te garanderen en om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften en levensstijl van je hond of kat. Als jouw huisdier ROYAL CANIN® eet, krijgt je maatje een complete en uitgebalanceerde voeding voorgeschoteld.

Royal Canin Care voedingen voor hond en kat

Katten zijn erg goed in het verhullen van eventuele kwetsbaarheden en ook bij honden heb je dit vaak niet meteen door. Heeft jouw huisdier overgewicht of kan de gezondheid wel wat speciale ondersteuning gebruiken? Overweeg jij de voeding van Royal Canin maar zou je hier graag hulp of advies op maat bij willen? Kom langs in de Discus dierenspeciaalzaak. De specialist in de winkel helpt je graag verder.