Royal Canin Labrador Hondenvoeding

Waarom heeft jouw Labrador unieke voeding nodig?

De Labrador Retriever. De leuke, lieve gezinshond. Elk hondenras heeft specifieke kenmerken en kwetsbaarheden. Voor de Labrador is dat onder andere zijn flinke trek in eten en zijn aanleg om te zwaar te worden. Maar ook een gevoelige huid. Wist je dat je deze specifieke kenmerken en gevoeligheden kunt ondersteunen met de juiste voeding?

Kenmerken en kwetsbaarheden van een Labrador

Wat zijn precies de kenmerken en kwetsbaarheden van een Labrador Retriever?

 • Gulzige eter
De Labrador Retriever is dol op eten en weet dan ook vaak niet hoe snel hij zijn bak leeg moet eten. Schrokken is niet zo gezond voor de spijsvertering en daarom is het belangrijk deze hond te stimuleren om wat rustiger te eten en op de brokken te kauwen.

 • Aanleg tot overgewicht
Omdat deze hond heel erg van eten houdt, ligt overgewicht op de loer. Overgewicht is ongezond. De voeding kan dus beter niet te vet of te calorierijk zijn. Maar alleen minder calorierijke voeding geven is vaak niet voldoende; de hond zal honger houden. Met een aangepast eiwitgehalte en een specifieke mix aan vezels geef je deze liefhebber van eten sneller een verzadigd gevoel, waardoor hij minder om eten zal vragen.

 • Gevoelige huid
De Labrador heeft een gevoelige huid waardoor deze wel wat extra ondersteuning kan gebruiken om in goede conditie te blijven.

 • Gevoelig voor kwetsbaarheden in botten en gewrichten
Het is een grote hond en specifieke voedingsstoffen kunnen de Labrador helpen zijn botten en gewrichten gezond te houden.


Unieke voeding ondersteunt de gezondheid van je hond

Al deze kenmerken kunnen ondersteund worden met een specifieke en zorgvuldige samenstelling van voedingsstoffen én brokvorm. Royal Canin heeft speciaal voor de Labrador voedingen ontwikkeld die rekening houden met deze kenmerken.

ROYAL CANIN® Labrador Retriever Puppy
 • Een ronde brok met een gaatje in het midden die hem helpt minder snel te eten en goed te kauwen. Dit is beter voor het nog tere spijsverteringsstelsel en geeft de hond sneller een voldaan gevoel;
 • Een aangepast gehalte aan energie, eiwit, calcium en fosfor zodat de pup niet te snel groeit of teveel aankomt;
 • Een aangepast eiwitgehalte dat bijdraagt aan gezonde botten;
 • Antioxidanten die hem helpen een natuurlijke weerstand op te bouwen.
ROYAL CANIN® Labrador Retriever Adult
 • Een ronde brok met een gaatje in het midden die hem helpt minder snel te eten en goed te kauwen. Dit is beter voor de spijsvertering en geeft de hond sneller een voldaan gevoel;
 • Een aangepast caloriegehalte om de Labrador te helpen een gezond gewicht te behouden;
 • Extra omega 3-vetzuren EPA en DHA om de hond te helpen botten, gewrichten, huid én vacht in goede conditie te houden.
ROYAL CANIN® Labrador Retriever Sterilised Adult
 • Een ronde brok met een gaatje in het midden die hem helpt minder snel te eten en goed te kauwen. Dit is beter voor de spijsvertering en geeft de hond sneller een voldaan gevoel;
 • Een hoger eiwitgehalte, eveneens om de hond sneller een verzadigd gevoel te geven. Na castratie/sterilisatie neemt de trek in eten vaak toe, terwijl de stofwisseling juist vertraagt; hét recept voor overgewicht;
 • Een lager vetgehalte om de hond te helpen een gezond gewicht te behouden;
 • Extra omega 3-vetzuren EPA en DHA om de Labrador te helpen botten, gewrichten, huid én vacht in goede conditie te houden.
Nota bene: Als je geen officiële rashond hebt (dus zonder stamboom), maar jouw hond wel de uiterlijke kenmerken heeft van een Labrador Retriever, dan kun je er van uit gaan dat hij ook de voedingsbehoeften en eetgewoonten heeft die bij dit ras horen.


Met ROYAL CANIN® Labrador Retriever-voeding help je je hond zo gezond en tevreden mogelijk te houden.