Royal Canin Bengaalse Kat Kattenvoeding

Waarom heeft jouw Bengaal unieke voeding nodig?

De Bengaal, met haar mooie tekening heeft ze een prachtige wildlook welke wordt versterkt door haar ranke en gespierde lijf. Elk kattenras heeft specifieke kenmerken en behoeften. Voor de Bengaal is dat haar gespierde lijf en prachtige vacht, maar ook haar tere spijsverteringsstel. Wist je dat je deze specifieke kenmerken en behoeften kunt ondersteunen met de juiste voeding?


Kenmerken en kwetsbaarheden van de Bengaal

Wat zijn precies de kenmerken en kwetsbaarheden van de Bengaalse kat?

  • Slank en gespierd lijf
De Bengaal heeft niet alleen de vacht van een luipaard, maar ook de bouw. Haar atletische lijf moet mooi in conditie blijven.

  • Unieke kaakvorm
De Bengaal heeft een unieke kaakvorm. Een aangepaste brokvorm stimuleert haar te kauwen, wat goed is voor de spijsvertering en haar gebit.

  • Kwetsbaar spijsverteringsstelsel
Het spijsverteringsstelsel van de Bengaal is kwetsbaar en dit kan resulteren in wisselende ontlasting. Door haar voeding licht verteerbaar te houden, wordt een gezonde stoelgang bevorderd.

  • Glanzende vacht
Haar vacht heeft een bijzondere tekening en is kort. Om deze echt mooi te laten glanzen heeft ze een gezonde huid nodig.

  • Urinewegen
De kwetsbare urinewegen van de Bengaalse kat kunnen wat extra ondersteuning gebruiken. Een uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen kan helpen deze in gezonde conditie te houden.

Bengaal 3-luik


Unieke voeding ondersteunt de gezondheid van je kat

Al deze kenmerken kunnen ondersteund worden met een specifieke en zorgvuldige samenstelling van voedingsstoffen én brokvorm. Royal Canin heeft speciaal voor de Bengaal, de populaire 'tijgerkat', een voeding ontwikkeld die rekening houdt met deze kenmerken.

ROYAL CANIN® Bengal heeft:
  • een brok in een speciaal ontworpen Y-vorm, passend bij de kaak van deze kat. Zo wordt ze gestimuleerd om te kauwen, wat de gebitshygiëne ten goede komt;
  • een speciale vezelcocktail, licht verteerbare eiwitten (L.I.P.*) en prebiotica ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering en een evenwichtige darmflora;
  • een aangepaste verhouding met meer eiwitten (40%) en een afgestemd vetgehalte (18%) om haar atletische lijf in goede conditie te houden;
  • specifieke aminozuren, vitaminen en omega-3 en -6 vetzuren die helpen bij het behouden van een gezonde huid en glanzende vacht;
  • een uitgebalanceerd mineralengehalte dat helpt de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen.
*Eiwitten die zijn geselecteerd vanwege hun hoge verteerbaarheid


Nota bene: Als je geen officiële raskat hebt (dus zonder stamboom), maar jouw kat wel de uiterlijke kenmerken heeft van een Bengaal, dan kun je er van uit gaan dat zij ook de voedingsbehoeften heeft die bij dit ras horen.

Met ROYAL CANIN® Bengal-voeding help je je kat zo gezond en tevreden mogelijk te houden.

Heb jij een andere (ras)kat?

Ook voor andere kattenrassen heeft Royal Canin een rasspecifieke voeding. Bekijk de voeding voor jouw ras: Perzisch Langhaar, Siamees, Ragdoll, Noorse Boskat en Sphynx.


Is er geen rasspecifieke voeding voor jouw (ras)kat, overweeg dan een voeding te kiezen die past bij de leeftijd en leefstijl van je kat.